Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

Rozpoczynam swój drugi warsztat (sherman czeka na "domęczenie").

Wpadł mi w ręce oto taki model Zvezdy

DSCF6034.JPG

Docelowo zamierzam go wykonać w malowaniu DAK z przebiciami panzergrau. Model Zvezdy nie jest idealnie merytorycznie ale nie będę się tym zbytnio przejmował i będę kleił z pudła. Co do samego modelu to ma on ładne odlane detale ale zdarzają się niedopasowania i przesunięcia form. Nie jest to może super łatwy model ale przynajmniej nie będę się nudził .

Tyle już zrobiłem. Fotka na szybko bo i tak nie ma za bardzo co pokazywać:

DSCF6038.JPG

Edytowane przez Gość
Napisano

Trochę posklejałem:

DSCF6098a.JPG

a.JPG

DSCF6093a.JPG

DSCF6089a.JPG

DSCF6105a.JPG

Oczywiście główne elementy są przypasowane tylko na sucho. Fotki wyolbrzymiły niektóre babole, które już przeszlifowałem.

Napisano

Nie dorabiasz sprężyn na siedzenia z tyłu?

Napisano
Nie dorabiasz sprężyn na siedzenia z tyłu?

Spróbuje, masz może jakiś link jak ktoś je dorabiał aby dokładniej zobaczyć jak to powinno wyglądać?

Czy wersji B siedzenia desantu nie były kryte dermą a deski występowały w późniejszych"oszczędnych"wersjach?np D??

Usunę ten podział na siedzeniach, te Zvezdowskie siedzenia dziwnie wyglądają. Kształt mają jak te kryte dermą ale mają ten podział imitujący deski

Napisano

Swojego czasu też kleiłem ten model, ( co prawda galerii końcowej nie zrobiłem, ale wszystko przede mną ) więc racze pomocą przy ewentualnych problemach. Jedyną moją uwagą, może tutaj niepotrzebną, ale do modelu zakupiłem figurki z dragona. Odradzam nie pasują do modelu tzn, kierowcy nie wepchniesz na zvezdowskie siedzisko . Co do foteli, podsyłam Ci link do mojego warsztatu. Z tego co pamiętam na jednej ze stron jest opisane jakie zmiany należy poczynić przy tym modelu.

viewtopic.php?f=87&t=9221