Teusz Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) Witam! Rozpoczynam swój drugi warsztat (sherman czeka na "domęczenie"). Wpadł mi w ręce oto taki model Zvezdy Docelowo zamierzam go wykonać w malowaniu DAK z przebiciami panzergrau. Model Zvezdy nie jest idealnie merytorycznie ale nie będę się tym zbytnio przejmował i będę kleił z pudła. Co do samego modelu to ma on ładne odlane detale ale zdarzają się niedopasowania i przesunięcia form. Nie jest to może super łatwy model ale przynajmniej nie będę się nudził . Tyle już zrobiłem. Fotka na szybko bo i tak nie ma za bardzo co pokazywać: Edytowane 28 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Zawsze chciałem go zobaczyć w warsztacie. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Zapowiada się ciekawie tylko trzeba uważać ponieważ model nie należy do tych z łatwego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Trochę posklejałem: Oczywiście główne elementy są przypasowane tylko na sucho. Fotki wyolbrzymiły niektóre babole, które już przeszlifowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Nie dorabiasz sprężyn na siedzenia z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Czy wersji B siedzenia desantu nie były kryte dermą a deski występowały w późniejszych"oszczędnych"wersjach?np D?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Nie dorabiasz sprężyn na siedzenia z tyłu? Spróbuje, masz może jakiś link jak ktoś je dorabiał aby dokładniej zobaczyć jak to powinno wyglądać? Czy wersji B siedzenia desantu nie były kryte dermą a deski występowały w późniejszych"oszczędnych"wersjach?np D?? Usunę ten podział na siedzeniach, te Zvezdowskie siedzenia dziwnie wyglądają. Kształt mają jak te kryte dermą ale mają ten podział imitujący deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Kilka pomocnych linków http://armorama.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=142645 http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=53 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 Kilka pomocnych linkówhttp://armorama.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=142645 http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=53 Pozdrawiam Dzięki wielkie. Spróbuje to zrobić choć nie ukrywam ,że czeka mnie z tym mała batalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Swojego czasu też kleiłem ten model, ( co prawda galerii końcowej nie zrobiłem, ale wszystko przede mną ) więc racze pomocą przy ewentualnych problemach. Jedyną moją uwagą, może tutaj niepotrzebną, ale do modelu zakupiłem figurki z dragona. Odradzam nie pasują do modelu tzn, kierowcy nie wepchniesz na zvezdowskie siedzisko . Co do foteli, podsyłam Ci link do mojego warsztatu. Z tego co pamiętam na jednej ze stron jest opisane jakie zmiany należy poczynić przy tym modelu. viewtopic.php?f=87&t=9221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi