olej Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Jak wyżej . Jakiś łatwy i tani sposób :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 1. z cienkiego drutu - bierzesz pęczek i skręcasz ze sobą, jak masz już skręcony pień rozdzielasz na kilka wiązek i dalej skręcasz robiąc gałęzie rozdzielajac co jakiś czas na coraz mniejsze gałązki; oblepiasz pień i grubsze gałęzie jakąś masą (np. papierową), malujesz, smarujesz gałęzie klejem i posypujesz listowiem (np. przyprawy) lub igłami (np. trawka kolejowa lub pocięty sznurek) 2. korzonki roślinek - dobierasz kawałki pasujace do drzewka i doklejasz gałązki do głównego pnia, dalej j.w. 3. patyk np. po wacie cukrowej, nawiercasz i doklejasz gałązki (np. z drutu), sposób głównie do iglastych, dalej j.w. 4. mech norweski - kupujesz i masz imitację "drzewka" - głównie do 1/72 itd. Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Masz link do strony http://sweb.cz/karelmrna/stromy.htm Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 http://sweb.cz/karelmrna/stromy.htm Wie ktoś może z czego wykonano liście? Bo wygląda całkiem ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Wie ktoś może z czego wykonano liście? roślinność Heki (coś w rodzaju drobniutkiej gąbki) oraz Polak-naturex i Noch-Laub-foliage, nie znam tych dwóch ostatnich - pewnie materiały podobne do Heki lub jakiś inny rodzaj posypki jak najedziesz myszką na zdjęcie pokaże się opis z jakiego materiału wykonano drzewko na zdjęciu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 I wszystko jasne Dzięki! (notabene, napisy pod IE są, ale pod Mozillą już ich nie ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 jakby ktoś chciał tanio ale nie szybko wykonać efektowne liście to poniżej sposób z rosyjskiej książki Iskustwo dioramy, potrzebna nam będzie metalowa rurka, którą trzeba sobie troszkę odpowiednio wygiąć i.. suche liście rysunki mówią same za siebie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 jakby ktoś chciał tanio ale nie szybko wykonać efektowne liście to poniżej sposób z rosyjskiej książki Iskustwo dioramy, potrzebna nam będzie metalowa rurka, którą trzeba sobie troszkę odpowiednio wygiąć i.. suche liście rysunki mówią same za siebie Jędrek Nio Jędruś to dobre jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Września 2007 Share Napisano 3 Września 2007 taniej alteratywy do takich liści nie ma (pomijając sypanie przyprawami, które całkiem nieźle wyglądają) - zostają fototrawione (np. Aber) lub cięte laserowo (np. Plus Model lub Kamizukuri) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Ja to robię w taki sposób: 1) Znalazłem chwasta, który miał dużo małych, że się tak wyrażę gałązek. Wyrwałem chwasta 2) Obdarłem go z liści i suszyłem kilka dni zielonym do góry. Po wyschnięciu farbą w sprayu na bazie lakierów żywicznych zakupioną w Castoramie m-ki Dupli-Color ( koszt ok.8,5 PLN za puszkę), koloru brązowego, pokryłem całe "drzewko". Po jej wyschnięciu, "koronę" chwastu pokryłem tą samą farbą, ale koloru zielonego. Pozostawiłem następnie na ok. 30 minut do wyschnięcia ale nie całkowitego. Dzięki temu mogłem "koronę" drzewka uformować w interesujący mnie kształt. Później gdy drzewko wyschło to koronę pokryłem wikolem i obtaczałem ją w posypkach modelarskich w różnych odcieniach zieleni i wyszło mi takie coś, ale to jeszcze nie końcowy efekt, bo muszę pień potraktować jakimiś innymi farbami, pocieniować itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Jak już mówiłem na innym forum składam zamuwienie na te drzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Jak już mówiłem na innym forum składam zamuwienie na te drzewka Sam pewnie umiesz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 kiedyś w necie krążyła strona jakiegos gostka, który wykonywał zarąbiste drzewka z zielska zwanego 'komosą ciernistą" (ma ktoś może sznurka do tej strony ?). Można toto kupić na alledrogo w formie krzaka lub ziarenek i w tym drugim przypadku wychodować sobie drzewka i przy okazji zdobyć sprawność ogrodnika :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi