Gość Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Myślałem i nadal myślę. Gąski to będzie chyba jedyna rzecz w którą zainwestuję, ale to jeszcze nic pewnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Ta żywiczna lufa ma w środku jakiś drut ? Tak pytam bo ciekawe czy po jakimś czasie "nie oklapnie" ? Ale raczej chyba nie bo jest dość lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Nie,nie Pawle, w środku tej lufy nie ma żadnych drutów. Jest bardzo leciutka i mam nadzieję że z czasem, żadnych niespodzianek nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Mam takie pytanko. Czy ktoś z szanownych podglądaczy, może mieć pojęcie, z jakiej jednostki pochodzi ten czołg? Pytam bo strasznie podoba mi się jego malowanie i to oko na wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Tylko chcący robić ten pojazd masz do wymiany koła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Tylko chcący robić ten pojazd masz do wymiany koła.. Na takie, w sumie daleko nie masz do Accurate http://www.accurate-armour.com/ShowProduct.cfm?manufacturer=0&category=4&subcategory=192&product=1715 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 No z tymi kołami to zdaje sobie sprawę, że trzeba by było je wymienić, ale zastanawiałem się przez chwilkę czy nie wystarczyło by ponawiercać zestawowe kółka. Choć z drugiej strony, dziś w nocy wybieram się znów w podróż do Szkocji, więc, nie wykluczone że ponownie zawitam do Pana Dereka Hansena z Accurate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 No to walczymy dalej. Kurcze skąd wziąć czas, by na dłużej zasiąść do modelu? No cóż, robię co mogę. Znów, coś podłubałem, głównie przy wieży i kołach ( nie będę ich wymieniał, szkoda, bo te oczy na wieży Challengera bardzo mi się podobają ) Jeśli chodzi o wieżę, to na razie nie bardzo zagłębiam się w detalowanie, bo mam w planie przeróbkę włazu dowódcy. Tak jak pisałem, jedyne co zrobiłem, to koła i klapa włazu ładowniczego, o właśnie tak to wygląda: A tu Chellie pozuje do zdjęcia ze swoim amerykańskim kuzynem : A tak poza tym, to nawet znalazł się jakiś załogant, pochodzący z zestawu Tamiyi, będzie jak znalazł Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Jak chcesz, to wyślę Ci te koła. Pisz pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Witam Panów !! Dziś sobota, żona w pracy, ja mam wolne, więc można po modelować . Bardzo prawdopodobnym jest że jednak zbuduję model czołgu z 1 Royal Tank Regiment, o tego właśnie: Kolega Madeira zaoferował pomoc z kołami . Ok, do rzeczy, o to co zmajstrowałem na chwilę obecną. Na początek, poodrywałem wszystkie detale z przodu i zacząłem całą zabawę od początku. Muszę zaszpachlować jeszcze kilka otworów w kadłubie i dziś dokończę resztę. Mam problem z kablami od reflektorów, gdyż nie wiem jak one są dokładnie ułożone na kadłubie, a nie znalazłem żadnej fotki oryginału, która pomogła by mi w wyjściu z kłopotu. No nic, poszperam jeszcze w necie. Update, fotograficzny znów bardzo mizerny, ale to z tego względu, że nie dawno wstałem . No dobra, o to co zdziałałem dosłownie przed chwilką: Mam jeszcze dwa pytanie. Po pierwsze Primo: Czy orientują się koledzy, czy istnieją na rynku kalki pasujące właśnie do czołgów z wyżej wymienionej jednostki? I po drugie Primo . Jakich kolorów użyć do pomalowania modelu w barwy 1 Royal Tank Regiment? Chodzi mi w szczególności o ten żółtawy kolor, bo z zielenią, nie będę miał problemów. Dziękuje serdecznie, w szczególności Tobie Madeira, za oferowaną pomoc . To na razie tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Nie ma problemu. Paczka powinna wyjść w poniedziałek. Dzialaj dalej. Skąd inąd wiem, że na rynku niebawem może pojawić się konwersja do Challego, a mianowicie zestaw dodatkowego opancerzenia potocznie zwanego Street Fighter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Kurcze, mam wielki problem. Otóż dowiedziałem się przed chwilką, że nie będę miał blaszek do tego challengera :( . Zamawiałem na HOBBYEASY i niestety, mimo ze na ich stronie wisi że te blaszki są w ofercie, to jednak napisali mi że muszą odwołać moje zamówienie. Sprawdzałem w innych sklepach ale to samo, nie mają ich na stanie :(. Straszna lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Co to za blachy miały być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Zestaw Eduarda o numerze 35733. Wybrałem go ze względu na to ze był najtańszy i najbogatszy, jeśli chodzi o ilość elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Lekko podłamany wiadomością o blaszkach Edka, postanowiłem podziałać przy płycie nadsilnikowej. Roboty nie było zbyt wiele. Ot powyginać kilka drucików i po przyklejać zawiasy. Przydały by się grille teraz, no ale cóż. Ok tak to wygląda: Teraz czas zabrać się za tylne światła : To tyle na razie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Szkoda że tak cięzko dostepny ten Edek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Spróbuj zamówić ten zestaw u producenta. Na stronie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 No i jestem w czarnej d...ie :( . Tych blaszek nie ma nawet u producenta :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Czyli przestali produkować. Na ebayu patrzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzięki serdeczne za podpowiedź, zastanawiam się jeszcze nad Voyagerem numer PE 35388. W sumie to najbardziej zależy mi na grilach i na przednich chlapaczach bo tak szczerze mówiąc, to te chlapacze z Accurate są dość słabe :/. A jeśli chodzi o wieżę, to jeszcze nie wiem ale być może, wymienię ją na żywiczną właśnie z Accurate Armour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 A że zapytam -co Ty chcesz od tej wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Hehe. W sumie jak tak na nią patrzę, to nic jej nie brakuje, poza tym że jest deczko krzywa i mimo moich usilnych starań, nie wszystko w niej do siebie pasuje. Ale może ja już popadam w paranoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 A tutaj, już zacząłem pracę nad tylnymi lampami. Zgodnie z tym co pisałem o popadaniu w paranoję, osłony kloszy postanowiłem ulepić sobie sam , o właśnie tak: Nie jest to jeszcze wersja ostateczna, ponieważ, jeśli uda mi się zakupić blaszki Voyagera, to tam są tylne lampy wraz z osłonami i wtedy zastąpię te nie udolnie wykonane przeze mnie, na te z Voyagera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Hmm... Może lepiej poczekaj na Voyagera... Taki też mam zamiar, tych żywicznych lamp nie wkleję, tak sobie dziubię aby dziubać. O tu np. wieża Chelliego z chyba najbardziej charakterystycznym dla tych czołgów elementem. Obiektywem dowódcy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Jako że dziś sobota, wolne od pracy, to znów coś podłubałem. Jak zwykle nie wiele tego jest, ale zawsze to mały kroczek na przód. Dziś postanowiłem założyć Chelliemu liny i tak to wyszło ( aaaa.... linę po jednej ze stron, trzeba jeszcze poprawić ): Resztę pokażę jak będę już miał odpowiednie koła i załatwię sobie blaszki. Byłbym zapomniał. Czy ktoś wie jaka jest rzeczywista długość anten u Challengerów?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi