Skocz do zawartości

Challenger 2 Trumpeter+ Accurate Armour 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!! W oczekiwaniu na brakujące elementy do Challiego, postanowiłem dziś że odważę się i wymyślę coś, na czym będzie można postawić gotowy model . Jako że nigdy nie robiłem żadnych podstawek pod modele ( choć wiele razy to sobie obiecywałem ), w ogóle nie wiedziałem jak się do tego zabrać. Coś tam poczytałem na forach, pooglądałem filmików w necie i postanowiłem że zaryzykuję i i wymodzę jakąś prościutką podstawkę pod Challengera. Zrobiłem to w najprostszy z możliwych sposobów. Rozrobiłem gips szpachlowy, posmarowałem nim kawałek płyty MDF i na koniec posypałem ziemią z przydomowego ogródka. Potem odcisnąłem gąski i proszę, o to co z tego wyszło:

Obraz049_zps0d421a56.jpg

Obraz050_zps644f4732.jpg

Obraz048_zps439b2a2b.jpg

Obraz047_zps873dd51f.jpg

Oczywiście zdaję sobie sprawę z moich braków w robieniu podstawek, ot choćby wyraźnie widać, że nie wszystkie koła dotykają podłoża, ale chciałem zapytać, jak ogólnie się to wszytko prezentuje? Czy ten pomysł z posypywaniem gipsu piachem, był dobry, ogólnie chciałbym aby ktoś wyraził swoją opinię na ten temat. Pozdrawiam i z góry dziękuję za ewentualne wskazówki.

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak, to przebija gips. To co narobiłem to swego rodzaju próba, mam zamiar to jeszcze dopracować.

Napisano

Podejście jak najbardziej dobre przy pierwsze podstawce. Nie ma co od razu celować w jakąś odjechaną na maksa. Z redukuje tylko te lewitujące koła i będzie ok.

Napisano
Z redukuje tylko te lewitujące koła i będzie ok.

W ogóle mam zamiar zacząć wszystko od nowa, plus jakaś trawka gdzie nie gdzie.

• 1 month later...
Napisano

Witam serdecznie. Na chwilkę powracam z tematem Challengera, ale to dosłownie na chwilkę. Mój model, dzięki uprzejmości kolegi madeira otrzymał nowe buciki. Na razie co prawda tylko z jednej strony ( ten cholerny brak czasu ) i co raz bardziej zaczyna przypominać oryginał na którym się wzoruję. Teraz muszę wykombinować do niego blaszki ( stanie chyba na tym że kupię blachy Voyagera ) i być może, jak uda mi się odłożyć jakąś kasę, dorzucę do modelu żywiczną wieżę z Accurate. A tak się prezentuje Challie w nowym obuwiu:) :

Obraz051_zpse1c596d4.jpg

Obraz052_zps5676b373.jpg

Madeira ogromne dzięki za te kółka, masz u mnie duże . Pozdrawiam

Napisano
a wieże czemu chcesz wymieniać ?

To jeszcze nic pewnego z tą wymianą wieży. A jeśli już bym wymieniał, to z jednego, jedynego powodu. Nie bardzo wyszła mi ta zestawowa wieża.