Firefly Vc Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Witam o to mój kolejny warsztat tym razem jestem już bliżej malowania.Co do Sd.Kfz.251/1 ausf D spate będzie on w trój barwnym kamuflażu a co do Pak 40 to kamuflaż będzie dwu barwny piaskowo-zielony.Jak już skończę oba model wykonam pod nie diorame.Oba modele są z firmy AFV Club i powiem szczerze że dały mi się w kość przy składaniu,na razie to tyle niedługo malowanie i aktualizacja wątku. Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Czerwca 2013 Super Moderator Share Napisano 5 Czerwca 2013 Czołem Jeśli robisz Pak w czasie holowania kołyska powinna być zablokowana, tzn koniec powinien być w belce którą masz między ogonami armaty. Blokada ta zapobiega uszkodzeniom odciążacza w czasie transportu. Podglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 Czołem Jeśli robisz Pak w czasie holowania kołyska powinna być zablokowana, tzn koniec powinien być w belce którą masz między ogonami armaty. Blokada ta zapobiega uszkodzeniom odciążacza w czasie transportu. Podglądam dalej. Wiem o tym nie jestem amatorem nie przykleiłem jej ponieważ będzie mi to wszystko łatwiej pomalować aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 powiem szczerze że dały mi się w kość przy składaniu, Ja właśnie chcę zapytać o tę "kość". Co sprawiło Ci takie trudności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Zapewne w Paku chodzi o osłonę a konkretnie jej montaż i małe plastikowe nity ktore mają je trzymać,sam esdek jest ok ,trudności nie stwierdzilem a zrobiłem 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2013 Ogólnie montaż i wycinanie elementów z ramek czasami nie dałem rady tego zrobić.Pękanie drobnych elementów,dziwny jak dla mnie plastik jakiś taki kruchy. Zapewne w Paku chodzi o osłonę a konkretnie jej montaż i małe plastikowe nity ktore mają je trzymać,sam esdek jest ok ,trudności nie stwierdzilem a zrobiłem 2. Z tym tak nie miałem problemów.Ale już montaż mam za sobą i żyję nie długo malowanie czyli jak dla mnie najfajniejszy etap w wykonywaniu modeli.Pewnie je prysnę w ten weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi