halset Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Witam Mam przyjemność zaprezentować przedmiot ostatnich moich zmagań. Niestety ostatnio nie mam ani warunków ani czasu do zabawy w modele, dlatego ten temat ciągnie się już dośc długo i pewnie jeszcze trochę mi z nim zejdzie. Model robię dla kumpla, kupiliśmy go już częściowo sklejonego i niestety było/jest kilka rzeczy zrobionych nie tak jak powinny, no ale ze względu na to że cena była śmiesznie niska (praktycznie jak za darmo ), nie ma co marudzić. Póki co idzie powoli, dużo zabawy z drobiazgami, no i pierwszy raz mam do czynienia z blaszkami. Wrzucam na razie co jest, niestety lepszych fotek nie mam jak zrobić. Liczę na rady/sugestie/konstruktywną krytykę. Najbardziej przeraża mnie póki co perspektywa maskowania tego monstrum Btw. ktoś wie jakie są odpowiedniki natowskiego zielonego i brązowego w Vallejo Model Color? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Będę sie przyglądał ponieważ jest to moje marzenie ,plan przewiduje tylko budowę naszego krajana bodajże z Lublina. Jednak przeraża cena z blachami od Edka jakieś 500zł plus leoś z blachami czyli może z 700 wyjdzię . Ale przyjdzie czas, tymczasem podpatrzę i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Darth piszac ,,tylko budowę naszego krajana bodajże z Lublina,, masz na mysli ciagnik z przyczepa czy czolg?Jesli ciagnik to o ile pamietam w Polsce wystepuje wersja starsza tego pojazdu ktora rozni sie od tego z Bundeswhry. Chodziło mi właśnie o ciągnik. Nie bardzo się znam na wspólcześniakach ale widziałem fotki Polskich zestawów Faun+ Leoś bodaj 2A4 i myślałem że to ten sam ciągnik, trzeba by zgłębić temat czy zestaw trumpka nadaje się na budowę Polaka, jeśli nie to i tak jest to temat przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Jak się nie mylę polskie Fauny to SLT-50, więc z tego zestawu raczej Polaka nie wystrugasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes430 Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Będę śledził warsztat, tym bardziej że to skala 1:35. W pewnym sklepie w Katowicach miły Pan wybrał mi do polskiego kamo farby nr 70984 flat brown i 70895 gunship green. Zobacz czy będą odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 Model rodzi się powoli w bólach :P Nie ma czasu kompletnie na zabawe w modele dlatego postępy takie słabe. Jestem przerażony tym ile farby musiało pójść na pomalowanie tego Wrzucam dosłownie kilka zdjęć zrobionych "z partyzanta" - nie mam ani sprzętu ani miejsca do robienia fotek, ale chyba lepsze takie niż wcale. Modele dostały już podkład i kolor, niestety na lawetę brakło zielonego więc muszę dokupić :P Zdjęcia mam na razie tylko w podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 Wrzucam foty Leoparda, jeszcze czeka go parę zabiegów Wiem że zdjęcia trochę niewyraźne, ale wrzucam co mam - chyba lepsze to niż nic, przynajmniej widać że coś się dzieje z modelem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Zdjęcia ciut słabe bo zapewne przekłamują faktyczną kolorystykę. Ale nasuwa mi się na język... szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Bardzo fajnie kamo wyszło, a okablowanie i detale robią wrażenie ciekaw bardzo jestem końcowego efektu całości zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 18 Października 2013 Autor Share Napisano 18 Października 2013 Małe postępy - niestety są małe straty po zrywaniu maskowania w Faunie. Mam nadzieję że po skończeniu modelu będę miał możliwość zrobienia w końcu przyzwoitych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Robert P. słusznie zauważył, że kamuflaż nie był do końca taki jak powinien, tak więc co nieco trzeba było poprawić - teraz powinno być lepiej Dzisiaj siadły kalki (dość kiepskie swoją drogą) i bezbarwny, przy okazji parę pierdół domalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Dawno nic się nie działo, model cały czas leży i czeka... Ale wrzucam co udało się ostatnio zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Się podoba i to bardzo. Współczesne to nie moja bajka, ale robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Jak ja lubię takie uj....e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavi92 Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Bardzo ciekawy projekt. Czy może ktoś mi pomoc bo poszukuje ciągnika siodłowego podobnego do tego ale bez naczepy lub z w skali 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi