Wojciech Butrycz Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Właśnie ukazał się model samolotu szkolnego Caudron G.III, na który bardzo długo oczekiwali modelarze budujący samoloty używane w Polsce. Model budzi bardzo dobre wrażenie, obawiałem się szczególnie odwzorownia skrzydeł, króre w 2/3 do krawędzi spływu ma grubość dwóch warstw płótna, a więc w tej skali musi być jak blaszka i przezroczyste, z wystającymi tylko prętami żebrowymi o przekroju okrągłym. Z zadowoleniem witam też blaszki w modelach CHM - -mam nadzieję, że na stałe. Polskie malowania i kalkomania znajdziemy w dwóch zestawach o numerach kat.A212 (czerwona 13) oraz A215 (czerwona 16). Porónania z renomowanymi dokumentami i planami zamieszczonymi w monografii WINDSOCK DATAFILE 94 oraz poprawionymi rysunkami w WINDSOCK International Vol 19 No 3, May-June 2003, daje modelowi CHM 9 na 10 możliwych punktów. Reszta na zdjęciach: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Zaiste jest to wyzwanie modelarskie - poszatkowana kratownica "kadłuba" budzi respekt. PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmald Posted July 9, 2013 Share Posted July 9, 2013 A w 48 nadal tylko jedna firma je robi i kosztuje ok. 300 PLN. Oj zazdroszczę wam fani 72 tego modelu, zazdroszczę bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klondike Posted July 9, 2013 Share Posted July 9, 2013 Słyszałem o kartonowym modelu w tej skali,ale jakia inna firma ten model wypuściła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts