Wojciech Butrycz Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Właśnie ukazał się model samolotu szkolnego Caudron G.III, na który bardzo długo oczekiwali modelarze budujący samoloty używane w Polsce. Model budzi bardzo dobre wrażenie, obawiałem się szczególnie odwzorownia skrzydeł, króre w 2/3 do krawędzi spływu ma grubość dwóch warstw płótna, a więc w tej skali musi być jak blaszka i przezroczyste, z wystającymi tylko prętami żebrowymi o przekroju okrągłym. Z zadowoleniem witam też blaszki w modelach CHM - -mam nadzieję, że na stałe. Polskie malowania i kalkomania znajdziemy w dwóch zestawach o numerach kat.A212 (czerwona 13) oraz A215 (czerwona 16). Porónania z renomowanymi dokumentami i planami zamieszczonymi w monografii WINDSOCK DATAFILE 94 oraz poprawionymi rysunkami w WINDSOCK International Vol 19 No 3, May-June 2003, daje modelowi CHM 9 na 10 możliwych punktów. Reszta na zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Zaiste jest to wyzwanie modelarskie - poszatkowana kratownica "kadłuba" budzi respekt. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 A w 48 nadal tylko jedna firma je robi i kosztuje ok. 300 PLN. Oj zazdroszczę wam fani 72 tego modelu, zazdroszczę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Słyszałem o kartonowym modelu w tej skali,ale jakia inna firma ten model wypuściła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi