Fiat126poznan Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Piękne cudo, czekam na dalsze postępy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Zaczynam żałować że nie zacząłem prenumerować DA żeby złożyć ten kultowy samochód Ixo (firma produkująca ten model) ma umowę z DeAgostini, po zakończeniu kolekcji będzie można kupić model cały w wersji złożonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Października 2013 Autor Share Napisano 16 Października 2013 Koła gotowe do montażu. Na felgach zrobiłem delikatny wash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 17 Października 2013 Share Napisano 17 Października 2013 Goodyear Ładne koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Października 2013 Autor Share Napisano 17 Października 2013 Koła i silnik są już na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Ja mam tylko takie pytanie. Tym alcladem jak malowałeś to dawałeś pod to jakiś podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Października 2013 Autor Share Napisano 18 Października 2013 Ja mam tylko takie pytanie. Tym alcladem jak malowałeś to dawałeś pod to jakiś podkład? Owszem dawałem, najpierw szarą Pactrę, a na nią ALC-305 Gloss Black Base i dopiero wtedy pryskałem ALC-307 Chrome. Na koniec psiknąłem cienką warstwę sido, ma to uchronić chrom przed ścieraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Dzięki za info. Całość prezenci się idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 No ekstra, model już nie długo będzie cały co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 model już nie długo będzie cały co nie? Oj do końca jeszcze bardzo daleko tym bardziej, że na warsztacie mam nie jeden, a dwa modele. Kilka dni temu dostałem kolejne dwa numery z częściami do Warszawy jest ich tyle, że zastanawiam się czy aby na pewno kolekcja skończy się na setce A w Fordzie, hm zaledwie wstępnie przeszlifowałem i skleiłem stelaż dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Zbierałem kultowe auta prl-u i też było zapewnienie że będzie 80 numerów. Zbierałem do 115 i sobie odpuściłem. Szkoda bo kolekcja fajna, tyle że ja już na nią nie miałem miejsca w domu, a numery były zwyczajnie przeciągane. Niestety moja kolekcja poszła na sprzedaż gdzie miałem na niej straszne plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 No fajnie. Ja nie mogę się doczekać kolejnego upa do Warszawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Października 2013 Autor Share Napisano 24 Października 2013 Zbierałem kultowe auta prl-u i też było zapewnienie że będzie 80 numerów.Zbierałem do 115 i sobie odpuściłem. Szkoda bo kolekcja fajna, tyle że ja już na nią nie miałem miejsca w domu, a numery były zwyczajnie przeciągane. Niestety moja kolekcja poszła na sprzedaż gdzie miałem na niej straszne plecy. W Twoim przypadku chociaż o tle miałeś dobrze, że mogłeś zrezygnować z dalszych zakópów, a i tak miałeś całe kompletne modele. Natomiast ja chciał nie chciał muszę dobrnąć do końca prenumeraty bo w przeciwnym razie będę miał tylko kupę złomu No fajnie. Ja nie mogę się doczekać kolejnego upa do Warszawki Jak pisałem wcześniej wiele tego nie ma bo zaledwie dwie poprzeczki, wzmocnienia ramy i część wydechu, ale skoro ckni ci się za Warszawką to zrobiłem kolejną fotkę. Tłumik i rurę ze względu na widoczne szwy musiałem obrobić i ponownie pomalowałem, to samo zrobiłem ze wszystkimi czarnymi elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Fajne ma podwozie, inspiracja do zrobienia swojego zawieszenia. Ze sprężynek po długopisach i mocowań kół z modeli Burago... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 Pora na małą aktualkę, małą bo niewiele jest do pokazania. Maska silnika miała przebarwienia, a na osłonie podczas polerki popękał lakier dlatego postanowiłem zmyc z nich farbę i pomalować od nowa - obecnie moczą się w dot-4. Alcladem pomalowałem kolejną partię drobnicy: Zmontowałem deskę i dorobiłem w niej przełączniki. Na fotce gałki są różnej wielkości ale na żywo tego tak nie widać więc nie będę już poprawiał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Bogato w detale, naprawdę super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Ponad miesiąc czasu minął od ostatniej aktualki więc pora zamieścić następną. Numery 40 - 45 to druga połowa wydechu, zbiornik z wlewem paliwa, nadkola i podłoga bagażnika. Trochę jestem zdegustowany wyglądem i mocowaniem zbiornika paliwa ale, że pełni on funkcję wyłącznika prądu i jednocześnie pojemnika na akumulatory więc jakoś to przełknąłem. Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Pora na małą aktualkę . Posiadam już wszystkie elementy do złożenia drzwi (do Warszawy). Na razie nie montuję ich gdyż chcę wymienić tapicerkę na inny kolor, a obecnie nie mam jeszcze z czego jej zrobić. Za to wczoraj dostałem paczkę z elementami nadwozia i musiałem zobaczyć jak to wszystko wygląda po złożeniu. W kolejnych numerach mają już być przednie błotniki z grillem i lampami, oraz klapa bagażnika. W sumie seria ma obejmować 100 numerów, do tej chwili ukazało się 63, więc już coraz bliżej końca niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 !!! Normalnie jak na linii produkcyjnej. Robi wrazenie Andrzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Tutaj masz fajnie prowadzoną relacje z waloryzacją, może coś ci się przyda ;) http://www.motoshowminatura.fora.pl/warszawa-m20-1-8,107/waloryzacje,8087-195.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Wow. Duża! Bardzo ładnie się prezentuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Tutaj masz fajnie prowadzoną relacje z waloryzacją, może coś ci się przyda ;)http://www.motoshowminatura.fora.pl/warszawa-m20-1-8,107/waloryzacje,8087-195.html Znam tą stronkę, ale i tak dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Spoko, niema za co ;) a jak tam Ford? Sam niedługo chciałbym zacząć budowę swojego Hod Roda, ale puki co szukam bazy na przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 a jak tam Ford? Sam niedługo chciałbym zacząć budowę swojego Hod Roda, ale puki co szukam bazy na przeróbki. Sorki, że dopiero teraz odpisuję Ford "chwilowo" w odstawce. Obiecałem żonie, że do lata nie będę malował modeli w domu. Tymczasem w warszawie przybyło kilka elementów: Pokrywa silnika nałożona tylko do przymiarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Nooo zaczyna to fajnie wyglądać Oglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi