hiwis Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Nazywam się Marcin i z początkiem tego roku wróciłem po wielu latach do tego wspaniałego hobby. Przedstawiam kolejny (czwarty po przerwie) zrobiony w tym roku pojazd - Jagdtiger Porsche z Trumpetera (trzy wcześniejsze modele prezentowałem już na forum pwm) Od siebie dodana metalowa lufa RB, haki na dodatkowe ogniwa gąsienic i uchwyty włazów, nawiercone wydechy. Malowany pędzlem Lifecolorami, Pactrami i olejami, brudzony pigmentami, pastelami i AK. Niestety łączenie gumowych gąsienic Trumpetera nie wyszło najlepiej ale model zostanie wtopiony w teren na dioramce więc nie będzie to widoczne. Znów traktuję go jako poligon doświadczalny więc nie wszystko jest do końca jak należy. Robienie modeli to jedno, a ich fotografowanie to drugie - niestety do perfekcji nie opanowałem żadnej z tych sztuk ale zdjęcia też staram się robić coraz lepsze. Dwie serie zdjęć przy różnym oświetleniu (druga seria bardziej zbliżona do rzeczywistego wyglądu) Druga seria: Jak zawsze wdzięczny jestem za wszelkie komentarze i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Ładnie wyszedł. W niektórych momentach trudno powiedzieć że skala 1/72. Ocene merytoryczną zostawiam specom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Serdecznie witamy Marcinie na tym forum. Model fajnie zrobiony, najlepszy z dotychczasowych. Dobrze pomalowany i brudzony. spróbuj robić zdjęcia w naturalnym oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Bardzo lady maluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 fajnie zrobiony gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Bardzo fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 22 Lipca 2013 Autor Share Napisano 22 Lipca 2013 Bardzo dziękuję za pozytywne przyjęcie ;) Choć wiele niedoróbek dopiero na zdjęciach zobaczyłem - może da się jeszcze coś poprawić. Wkrótce postaram się zaprezentować kolejne, mam nadzieję lepiej wykonane, modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Gdyby nie tytuł to pomyślałbym, że to 1/35... słabo się znam na obiektach poruszających się po twardym lądzie ale model bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi