James Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Witam serdecznie Wreszcie udało mi się wykonać zdjęcia skończonego już kilka dni temu modelu. Model wykonany z pudła. Model przedstawia samolot pochodzący z Groupe de Chasse GC II/7 Pilot - Lt.Le Borgne. końcówka 1940 Sporo miałem przy nim pracy w zakresie szpachlowania i szlifowania a to ze względu na to iż model nabyłem już częściowo złożony (tak to jest jak się nie doczyta wszystkiego:) ), a sposób jego wykonania, no cóż do doskonałych nie należał co tym bardziej dziwi przy Hasegawie, która praktycznie klei się sama. Wiązało się to z poprawą lini podziału i odtworzeniem niektórych nitów. Jedyna rzeczą jaką pozwoliłem sobie wykonać to zrezygnowanie z zestawowych kalek pasów na stateczniku i po prostu malowałem je sam. Doś pisania, oto zdjęcia: Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Bardzo ładny i fajnie wykonany model, to zresztą jeden z nielicznych francuskich samolotów, jakie mi się podobają Podobają mi się zwłaszcza zapuszczone washem linie, ja bym tylko ciut mocniej okopcił przy wylotach rur wydechowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 30 Lipca 2013 Autor Share Napisano 30 Lipca 2013 Dzięki fajnie że się podoba:) Może tego nie widać na zdjęciach ale bardzo delikatnie jest psiknięte przy wydechach. Niestety maszyny te w momencie kampanii francuskiej dopiero trafiały do jednostek liniowych i nie zdążyły się "pobrudzić" dlatego też odpuściłem sobie zbytnie brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Dzięki fajnie że się podoba:) Może tego nie widać na zdjęciach ale bardzo delikatnie jest psiknięte przy wydechach. Niestety maszyny te w momencie kampanii francuskiej dopiero trafiały do jednostek liniowych i nie zdążyły się "pobrudzić" dlatego też odpuściłem sobie zbytnie brudzenie. Jak to złośliwe, acz nieco trafne dowcipy o Żabożercach mówią - poddali się zanim zdążyli pobrudzić spalinami samolot (że o osmaleniu od broni maszynowej nie wspomnę ) Piękna maszyna, szkoda, że po kampanii francuskiej prawie wszystkie ocalałe lataly po niewłaściwej stronie frontu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Ładny model. Bardzio przyjemny dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Jeden z moich ulubionych tematów... Pięknie wygląda! W kabinie jednak brakuje mi pasów... Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi