Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie

Wreszcie udało mi się wykonać zdjęcia skończonego już kilka dni temu modelu. Model wykonany z pudła. Model przedstawia samolot pochodzący z Groupe de Chasse GC II/7 Pilot - Lt.Le Borgne. końcówka 1940

Sporo miałem przy nim pracy w zakresie szpachlowania i szlifowania a to ze względu na to iż model nabyłem już częściowo złożony (tak to jest jak się nie doczyta wszystkiego:) ), a sposób jego wykonania, no cóż do doskonałych nie należał co tym bardziej dziwi przy Hasegawie, która praktycznie klei się sama. Wiązało się to z poprawą lini podziału i odtworzeniem niektórych nitów. Jedyna rzeczą jaką pozwoliłem sobie wykonać to zrezygnowanie z zestawowych kalek pasów na stateczniku i po prostu malowałem je sam. Doś pisania, oto zdjęcia:

x2fl.jpg

p7ze.jpg

jhr1.jpg

zvpw.jpg

pihn.jpg

8fwo.jpg

mh8f.jpg

sqdx.jpg

nwdh.jpg

kl0w.jpg

9q0g.jpg

Pozdrawiam

Jakub

Napisano

Bardzo ładny i fajnie wykonany model, to zresztą jeden z nielicznych francuskich samolotów, jakie mi się podobają Podobają mi się zwłaszcza zapuszczone washem linie, ja bym tylko ciut mocniej okopcił przy wylotach rur wydechowych

Napisano

Dzięki fajnie że się podoba:) Może tego nie widać na zdjęciach ale bardzo delikatnie jest psiknięte przy wydechach. Niestety maszyny te w momencie kampanii francuskiej dopiero trafiały do jednostek liniowych i nie zdążyły się "pobrudzić" dlatego też odpuściłem sobie zbytnie brudzenie.

Napisano
Dzięki fajnie że się podoba:) Może tego nie widać na zdjęciach ale bardzo delikatnie jest psiknięte przy wydechach. Niestety maszyny te w momencie kampanii francuskiej dopiero trafiały do jednostek liniowych i nie zdążyły się "pobrudzić" dlatego też odpuściłem sobie zbytnie brudzenie.

Jak to złośliwe, acz nieco trafne dowcipy o Żabożercach mówią - poddali się zanim zdążyli pobrudzić spalinami samolot (że o osmaleniu od broni maszynowej nie wspomnę )

Piękna maszyna, szkoda, że po kampanii francuskiej prawie wszystkie ocalałe lataly po niewłaściwej stronie frontu...

Napisano

Jeden z moich ulubionych tematów...

Pięknie wygląda!

W kabinie jednak brakuje mi pasów...

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów!