Karol_Max Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam! Rozpoczynam kolejny model, ale to tylko dla tego, że biorę udział w konkursie na innym forum. Model AMT na pierwszy rzut oka wygląda całkiem ładnie, ale w trakcie robienia zachwyt opada, ogólnie masa szwów i sporo wypychaczy, na szczęście spasowanie elementów jest bardzo ładne, no poza kilkoma :P Plan na niego mam taki, aby postawić go na dioramie przedstawiającej łuk toru Daytona, na którym w przyszłości staną dwa nascary, ale na razie będzie jeden. Na początek In-box: I tak dala porównania Trochę dziś rano porobiłem przy nim i jest jak na razie tyle: silnik klatka bezpieczeństwa, jednym słowem same szwy i wypychacze I taki mały defekt: a powinno być tak I wszystko na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Mała aktualizacja, z tego co udało mi się zrobić : Kompletna klatka z zaszpachlowanymi wszystkimi łączeniami: Oraz pomalowany silnik: I zdjęcie oryginału Niedługo będzie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 To co zrobiłem wczoraj czyli: Pomalowany spód i zrobione delikatne cieniowanie: Oraz tylny most: I zrobiłem coś na kształt presheidingu na podłodze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Dziś pomalowałem podłogę już kolorem docelowym: Oraz przedział silnikowy: Poskładałem wstępnie tylne zawieszenie: Poprawiłem również sprężyny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 No ładnie, fajnie to wygląda, choć ja bym trochę rdzy zrobił od spodu... Takie moje zdanie Powodzenia w projekcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 No ładnie, fajnie to wygląda, choć ja bym trochę rdzy zrobił od spodu... Takie moje zdanie Rdzy? Na (prawie) nowym aucie wyścigowym? Z USA? Oni tam w ogóle mają coś takiego jak rdza na samochodach? Coś chyba mało dał ten pre-sheiding. Swoją drogą ciekawy model, zawsze się człowiek może poduczyć coś o budowie aut na własną rękę. Powodzenia w projekcie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Dobrze, że poprawiłeś te sprężyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 No ładnie, fajnie to wygląda, choć ja bym trochę rdzy zrobił od spodu... Takie moje zdanie Rdzy? Na (prawie) nowym aucie wyścigowym? Z USA? Oni tam w ogóle mają coś takiego jak rdza na samochodach? Coś chyba mało dał ten pre-sheiding. Swoją drogą ciekawy model, zawsze się człowiek może poduczyć coś o budowie aut na własną rękę. Powodzenia w projekcie! Pozdrawiam Chodziło mi jak zamontuje wydech itp. no ale troszeczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Rdza raczej nie, bardziej by pasowały przepalenia, ale i tak nawet nie mam dowodów że podłoga była czarna, praktycznie niemożliwe jest znalezienie zdjęć konstrukcyjnych takiego nascara, a co dopiero mówić o konkretnym typie w takim malowaniu z danego sezonu, znalazłem tylko to jedno zdjęcie mojego samochodu w pierwszym poście. Faktycznie presheiding trochę znikł, ale na żywo nie jest aż tak jednolite jak na zdjęciach, są trochę za jasne. A sprężyny w wykonaniu AMT to mała porażka, może jak by sprężyny były razem z amortyzatorem, a nie oddzielni może odlali by to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 A sprężyny w wykonaniu AMT to mała porażka, może jak by sprężyny były razem z amortyzatorem, a nie oddzielni może odlali by to lepiej. To jest sprężyna z amortyzatorem, ale wykonanie AMT fatalne. Przepuść przez środek kawałek drutu, bo tak masz niedokończone. A jak w tym modelu z promieniem skrętu? Ładnie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Zawsze warto podejrzeć ciekawy warsztat nawet jak tematyka odległa. Fajnie idzie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Nie lubię nascaru, ale model jest ciekawy więc będę tu zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 To jest sprężyna z amortyzatorem, ale wykonanie AMT fatalne. Przepuść przez środek kawałek drutu, bo tak masz niedokończone. W samochodach nascar właśnie tak jest, sprężyny są oddzielnie a amortyzatory oddzielnie: I poprawione obie sprężyny i pomalowane : I poskładane całe zawieszenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 No ładnie ładnie powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Z powodów technicznych muszę wstawiać zdjęcia przez telefon i z góry przepraszam za ich jakość. Jak narazie wyciąłem otwory we wlotach gdzie następnie wstawię siateczke oraz pomalowałem karoserię podkładem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Karoseria dostała żółty lakier: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Przez ostatnie kilka dni zrobiłem całkiem sporo: Znalazłem zdjęcie na którym było widać że podłoga ma być jasna i musiałem przemalować: oraz zrobiłem przednie zawieszenie: I najbardziej efwktowne czyli naklejki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Trzymaj tempo. Może i ja ruszę swoją VIAGRĘ #6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Ładnie to wychodzi ale te zapinki na masce....mmm elementy fototrawione by sie przydaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Marek_G Chęynie bym popatrzył jak g będziesz robił, tylko zanim zaczniesz dobrze popatrz rozmieszczenie naklejek, bo ja żółty musiałem domalowywać bo właśnie nie sprawdziłem dokąd dosięga naklejka. sushi79 Faktycznie te najlepsze nie są, ale z drugiej strony nie chciałem jakoś inwestować w niego, może spróbuje zrobić coś we własnym zakresie I to co zrobiłem przez ostatnie dni: Połorzyłem kolejne kalki: Zrobiłem układ kierowniczy i zaczołem dopasowywać kierownika: Pomalowałem alcladem elementy silnika: Musiałem również przerobić felgi, były zakryte od tyłu i trzwba było wyciąć: Oraz zaczołem coś robić przy podstawce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Cały czas do przodu. Dziś mam już położone wszystkie naklejki: Troche pobawiłem się przy tatczach i zaciskach, na początku była tylko jedna strona i troche łysa: Musiałem dorobić szczęke z drugiej strony i dorobić coś żeby nie były takie płaskie, nie wyszło najlepiej ale tragedi nie ma: Zrobiłem jeszcze kable w silniku: Pomalowałem zbioenik paliwa, szkoda tylko że i tak go nie będzie widać: Trzeba było też urealistycznić opony, te zestawowe były strasznie świecące: Po prawej jest poprawiona papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Dzisiaj skromnie: Pomalowałem felgi: Tarcze pomalowałem alcladem: Pomalowałem uszczelki pod szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 No ta uszczelka w tylnej szybkie trochę Ci wyszła nie równo brzydko to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 2 Września 2013 Autor Share Napisano 2 Września 2013 Na szczęście da się to wszystko ładnie poprawić, jeszcze jak dojdą okna z własnymi uszczelkami to efekt finalny powinien być zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 Wczoraj przeprowadziłem próby zrobienia rozmytych napisów, ogólnie jestem zadowolony ale co wy o nich sądzicie i co należało by poprawić: Jestem otwarty na sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi