Michal_G Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Model z wątku warsztatowego http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=38130 Zasadniczy kolor Vallejo 70.921 english uniform, malowany pędzlem. Kurz i brud - suche pastele, wash - farba olejna dla plastyków (brąz van Dycka), wytarcia i obicia - ołówek i miejscami stalowy olejny Model Master. Kalki zestawowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Mówisz, że nałożyłeś różne cuda wianki na niego a na kalkach widać ci film. To pierwsza rzez. Druga to ten km. Dla mnie wygląda koszmarnie. Kolor kamo też mi nie odpowiada. Powinien być bardziej zielony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 Z kalkami masz 100% racji - mimo dwóch warstw sido pod nimi siadły paskudnie. KM- co by z nim można było zrobić żeby lepiej wyglądał? Co do koloru cały czas szukam czegoś sensownego na "wczesne LWP" i nadal nie znalazłem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 No niestety w tej skali to tak właśnie km może wyglądać. Może warto poszukać jakiś zamienników z żywicy. Wg mnie obojętnie jaka zieleń była by lepsza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kermit zaba Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 Dopatrzyłem się w warsztacie, że wzorowałeś się na moim Ale mnie zaszczyt kopnął! Z tego co pamiętam, to model bywa problematyczny, ale efekt końcowy jest warty tych wszystkich spożytkowanych brzydkich słów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts