Michal_G Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 Model z wątku warsztatowego http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=38130 Zasadniczy kolor Vallejo 70.921 english uniform, malowany pędzlem. Kurz i brud - suche pastele, wash - farba olejna dla plastyków (brąz van Dycka), wytarcia i obicia - ołówek i miejscami stalowy olejny Model Master. Kalki zestawowe. Cytuj
imek46 Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Mówisz, że nałożyłeś różne cuda wianki na niego a na kalkach widać ci film. To pierwsza rzez. Druga to ten km. Dla mnie wygląda koszmarnie. Kolor kamo też mi nie odpowiada. Powinien być bardziej zielony Cytuj
Michal_G Napisano 11 Września 2013 Autor Napisano 11 Września 2013 Z kalkami masz 100% racji - mimo dwóch warstw sido pod nimi siadły paskudnie. KM- co by z nim można było zrobić żeby lepiej wyglądał? Co do koloru cały czas szukam czegoś sensownego na "wczesne LWP" i nadal nie znalazłem... Cytuj
imek46 Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 No niestety w tej skali to tak właśnie km może wyglądać. Może warto poszukać jakiś zamienników z żywicy. Wg mnie obojętnie jaka zieleń była by lepsza. Cytuj
kermit zaba Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Dopatrzyłem się w warsztacie, że wzorowałeś się na moim Ale mnie zaszczyt kopnął! Z tego co pamiętam, to model bywa problematyczny, ale efekt końcowy jest warty tych wszystkich spożytkowanych brzydkich słów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi