axel1st Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Jakieś dwa tygodnie temu przeglądając znany portal aukcyjny znalazłem figurkę stalkera. Bez namysłu postanowiłem ją kupić, gdyż od dawna planowałem zrobić "coś" w tematyce S.T.A.L.K.E.R.-a. Naturalnie nie byłbym sobą, gdybym nie dodał czegoś od siebie ;o) Zlikwidowałem więc "dziwne coś" na plecach, przerobiłem maskę, dodałem zasobnik na nodze zamiast kabury z pistoletem. Przerobiłem także prawą rękę stalkera likwidując zestawową "broń". W jej miejsce poszedł Ak-74 z tłumikiem. Zostało mi trochę szlifowania, potem podkład no i wybór malowania. Może coś w stylu frakcji "Czyste Niebo" ? ;o) Biorę też pod uwagę frakcje " Wolność", " Samotników/Wolnych Stalkerów" lub " Monolit".... Muszę zastanowić się, której opcji podołam przy moich znikomych umiejętnościach malowania figurantów Cytuj
Ironkamil Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Jakbyś się nie czuł na siłach, to polecam polecieć jakimś oliwkowym, oporządzenie piaskowym/beżowym, też będzie fajnie wyglądało i w klimacie, generalnie figurka (jako rzeźba) mało styrana mi się wydaje :P smaczków dodałyby rozdarte spodnie albo coś jeszcze. Kibicuję z pierwszego rzędu! Cytuj
imt Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 No, temat ciekawy. Wykonanie figurki zresztą też. Myślę, że najlepiej wyjdzie ta postać z Czystego Nieba. Tak przy okazji Czystego Nieba, myślę, że jest najbardziej klimatyczna ze wszystkich części całego uniwersum. Cytuj
Echel Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 fantastyczna figurka, powiedz gdzie kupiłeś? i czy są jeszcze inne do nabycia? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj
axel1st Napisano 10 Września 2013 Autor Napisano 10 Września 2013 No, temat ciekawy. Wykonanie figurki zresztą też. Myślę, że najlepiej wyjdzie ta postać z Czystego Nieba. Tak przy okazji Czystego Nieba, myślę, że jest najbardziej klimatyczna ze wszystkich części całego uniwersum. I najbardziej tajemnicza, nawet bardziej od Monolitu.. Jednak będzie coś a la wolny stalker jak nauczę się malować, to zmajstruję jeszcze jednego ( ? ) stalkera fantastyczna figurka, powiedz gdzie kupiłeś? i czy są jeszcze inne do nabycia? z góry dzięki za odpowiedź Na alledrogo, wysłałem Ci pw, niestety nie ma innych, no i pamiętaj, że to 54 mm... Cytuj
Desaxe Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Kapitalna figurka w dobrym klimacie, obserwuję i czekam na postępy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi