Skocz do zawartości

Zapowiedzi/Nowości - MK72 (MPM)

skala72

Rekomendowane odpowiedzi

Szwajcarska firma MK72 (MPK) zapowiedziała ukazanie się nowego modelu w skali 1/72, będzie nim Sd.Kfz. 250 "New".

Podobno model ma ukazać się w tym roku.

1380041_665458396805547_1559342328_n.jpg

Do chwili obecnej ukazały się:

- Sd.kfz. 10 1t Demag Typ "D7" - MK72 7201

- Sd.kfz. 10 1t Demag Typ "D7" DAK - MK72 7202

- Panzerjäger Marder II Sd.Kfz. 131 - MK72 07208

No w końcu porządny Sd.Kfz 250 Noue, kiedy będzie dostępny i jaka będzie jego cena, czy jest już jakiś in box. Przy okazji jak jest z możliwością sprowadzenia wcześniejszego żywicznego Hambera tejże firmy

Ale ten alt to już chyba inny zestaw, a co z tym żywicznym Hamberem, jest jakaś szansa?

• 3 weeks later...

Zapomniałem dopisać, że wkrótce, w pierwszej kolejności ukaże się model:

Sd.Kfz. 250/1 Ausf. A "alte" (2in1 kits) - MK72 7204

9543.jpg

Humbera można kupić w tracks-n-troops, trwa to dosyć długo, ale model jest tego wart.

Wkrótce również będą u mnie.

To uważaj, jak będziesz przyjmował towar, bo ja na przykład dostałem model bez kół i musiałem interweniować.

Zdarza się.

A czytałeś, co o Tobie piszą na missing-lynx?

Jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem, to ma problem. Sprawa jest wyjaśniona i wkrótce odszczekają.

Humbera można kupić w tracks-n-troops, trwa to dosyć długo, ale model jest tego wart.

Wkrótce również będą u mnie.

Jestem ciekaw jak z ceną tego zestawu u Ciebie czy będzie tańszy niż w T&T? i jak długo trzeba będzie na niego czekać od złożenia zamówienia.

Jestem ciekaw jak z ceną tego zestawu u Ciebie czy będzie tańszy niż w T&T? i jak długo trzeba będzie na niego czekać od złożenia zamówienia.

Ceny masz podane, na pewno usatysfakcjonują ciebie i nie tylko. Jeżeli chodzi o termin, założyłem 21 dni roboczych, ale może się zmienić, pierwsze zamówienie już poszło, teraz czekam na realizację.

PS. co do terminu, to modele nie są artykułami pierwszej potrzeby i nie psują się jak chleb, więc jeżeli okres wydłuży się o miesiąc /dwa, to korona nam z głowy nie spadnie

Proszę bardzo, ceny już są, możesz zamawiać.

Wszystkie modele i konwersje z MK72/MPK .

PS.Tak długo czekaliście i wiele razy pytaliście się mnie kiedy będą, że posypią się zamówienia na żywicę z MPK, że będzie problem z żywicą i realizacją zamówień.

• 2 months later...

Zamówienie na Humbera złożyłem dokładnie w dniu w którym został wysłany ostatni post- czyli 24 października. Modelu nadal nie mam. Matematykę chyba znam na całkiem niezłym poziomie i wyobraź sobie że naliczyłem prawie 3mce- znaczy się tyle czekam już coś tu chyba nie gra?

Nie wspominam o tym, że siano zostało wpłacone hohoho już nie pamiętam kiedy..

Tak jak tobie pisałem, nie otrzymałem Humerów (3 raz) pozostałe modele dostępne. Co do reszty jesteś informowany na bieżąco, co do wpłaty, to już 1000 raz wpłacasz przed otrzymaniem proformy mimo wielokrotnych próśb o niewpłacanie (każde twoje zamówienie !!!!!), nie wiem jak to mam tobie pisać i mówić, więc sorry, masz napisane w regulaminie wszystko co dot. modeli plastikowych i z żywicy. Proszę czytać ze zrozumieniem.

informacje jakie masz podane przed dokonaniem zakupu:

- np. model na zamówienie (lub nie)

- np. tylko on-line (lub nie)

- termin realizacji

- informacje o modelu

Dokonując zakupu zatwierdziłeś regulamin gdzie wyraźnie napisane jest o modelach z żywicy.

Treść maila jaki otrzymujesz (kolejny raz) po złożeniu zamówienia (po POLSKU):

Witam,

Dziękujemy za złożenie zamówienia. Wkrótce zostanie ono przyjęte do realizacji.

Wyślemy do ciebie fakturę proforma i będziesz mógł dokonać płatności.

Nie dokonuj wpłaty przed otrzymaniem faktury proforma.

Wszelkie pytania proszę wysyłać przez formularz kontaktowy:

http://www.sklep.tankmodels.pl/pl/contact-us

Pozdrawiam,

...............

Nie rób z siebie i innych idiotów.

Edytowane przez Gość

Pierwsze primo-> hajs wpłaciłem chwilę po tym jak dostałem od Cie maila z informacją o tym, ŻE MOGĘ JUŻ WPŁACAĆ.. - służę printscreenami wszystkich wiadomości, no problem.

Drugie primo-> ''Model na zamówienie. Termin realizacji zamówienia ok. 30 dni roboczych.'' Za bodajże 6dni mija 3miesiąc.

POZA TYM- PODCZAS WYMIANY MAILI NAPISAŁEŚ WYRAŹNIE ŻE MASZ HUMBERY I WYSYŁASZ ZARAZ PO ŚWIĘTACH. KILKA DNI POTEM STWIERDZIŁEŚ ŻE JESZCZE NIE DOJECHAŁY. Gdzie tu jest logika? nie mam czasu żeby się domyślać. W razie czego również nie ma problemu z printscreenem

Nie rób ze mnie MAPETA- jeśli ktoś tu nie czyta ze zrozumieniem to chyba Ty...

IDIOTĄ to jesteś Ty. Wałujesz nie pierwszy raz- sporo namieszałeś w moich poprzednich dwóch zamówieniach- potwierdza to kolega bo zamówienia robiliśmy razem. Sporo krwii napsułeś zagranicznym modelarzom i ZDAJE SIĘ ŻE ZALEGASZ Z CZYMŚ U BALATON MODELL.. - po angielskiemu kumam i nie było problemu żeby z nimi pomailować miśku

Edytowane przez Gość

Jeszcze raz napiszę, czytaj wyżej i nie robię z ciebie Mapeta. Uzgodniliśmy, że zamówienie pozostaje (nie zamykamy) i wysyłam do ciebie jak tylko (wreszcie) modele dotrą. Fonito.

Tak jak pisałem później, mail został wysłany przez Monikę (za wcześnie), kiedy ja odbierałem MK72 z cła i miały być wszystkie zamówione modele i konwersję MPK, ale ... jak pisałem, przyszły same konwersję i pudełka do SdKfzetów.

PS. warzywniak jest trudniejszy do prowadzenia, poważnie, rozmawiałem ze znajomymi. Mają jeszcze gorzej z kooperantami :( (tragedia do kwadratu)

A mnie już szlak trafił panie Hubercie po przeczytaniu tego co Pan napisał. Zachowuje się pan jak dziecko. Ja również kupuję w Tank Models (bo taniej i szybciej niż za granicami naszego wspaniałego państwa) i jestem zadowolony, ba bardzo zadowolony z współpracy. Również jak pan zamówiłem MK72 (i nie tylko), otrzymałem już nowe modele plastikowe w niższej cenie rynkowej (był pre-order) oraz koła i modele z żywicy. Fakt, Humbera jeszcze nie ma (producent nawalił !!!!), widziałem w sklepie paki od MPK (czytaj również jako MK72), i .. było wszystko poza modelami z żywicy. Zastanawia mnie tylko podejście pana, i po co pan pisze takie bzdury, za pewne ja również otrzymuję taką samą korespondencję/informacje (e-mail), co pan i ... wszystko jest jasne. Zamawiam również w T&T, Special East, Armory i ... tam również czekam jak czegoś nie ma, (bo nie wszystko jest w TM). W T&T czekałem dobrze ponad 3 miesiące, a Armory prawie 3, bo również nawalił producent modeli z żywicy i ... żyję.

Proformę również dostałem od p. Moniki i ... ja ich bardzo dobrze rozumiem i nadal będę u nich kupował, bo są bardzo serdeczni i znają się na rzeczy. A czy jest pan Mapetem, czy też nie, ten wybór pozostawiam Panu.

Pan sobie wyobrazi że też kupuję za granicą. Dyskutował nie będę- nikt Panu nie broni kupować w TM. Nikt nie broni Panu posiadać własne zdanie a już na pewno nie jestem osobą która będzie je kwestionować.

Napisałem jak wygląda sytuacja i wyraziłem moją opinię. Swoją drogą to nie jest przypadek który spotyka tylko mnie..

Zawsze będą niezadowoleni lub ci co nie rozumieją, ja wiem np. że Modell Trans bardzo długo realizował zamówienia, bo... miał problemy z odlewnią i jakieś tam jeszcze, nie dawno napisał o tym na stronie firmowej i jakoś dobrze, a znam kilka osób z tzw. zachodu którzy czekali ok. 4-5 miesięcy i jeszcze mają jakieś zaległe modele i nic się nie stało, a zapłacili już dawno. Ja w pewnym sklepie (za granicą) zapłaciłem za Armory kilka miesięcy temu i .. czekam, bo mają problem, to tylko modelarstwo i życie od tego nie zależy. A tak na marginesie, to dziwie się, że w sklepach sprzedaje się modele firm, które już nie istnieją od roku lub kilku lat i ... wszystko jest ok, o tym się nie pisze. TM wycofał je z oferty, bo nie che się podłożyć i robić z ludzi idiotów. Wiem za to, że dzisiaj do sklepu doszły ponownie modele z Balatonu i po długich namysłach stałem się właścicielem modelu Eagla i D9R (IDF).

Więc kolego, nie histeryzuj i zacznij więcej kupować w sklepach poza PL, zobaczysz dopiero co znaczy być cierpliwym.

A ja i inni moi znajomi będziemy kupować w TM, bo lubię ten sklep i Adama, który wprowadził na nasz rynek firmy o których inne sklepy nawet nie słyszały. Wiem, że teraz pojawią się dwie nowe firmy, ale zostaną wprowadzone po stwierdzeniu, że są ok i można je sprzedawać w ciemno, nie ukrywam, sam czekam na nie aby zobaczyć ich jakość.

Z tego co słyszałem kilka dni temu, ma być również duża dostawa Silesian i Modell Trans, nie wiem za bardzo gdzie Adam je wystawi, chyba na suficie