Skocz do zawartości

[Relacja z budowy] Kenworth K-100 Aerodyne + Car Transporter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to życzę, powodzonka przy modeliku.

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Powolutku nie spie...l czegoś proszę Cię. To nie jest na czas powolutku.

Napisano

No to mówi, racje i ma rację, pozdrowienia dla niego.

Napisano

Ha,Ha ja miałem taką przygodę z telefonem który kupiłem na allegro.Man nadzieję że szybko je znajdziesz.

Napisano

No, farbki odnalazłem. Jutro może zacznę malować ramę. Zmodyfikowałem sobie sprężarkę i zakupiłem wiertarkę pneumatyczną oraz aerograf. W tej chwili szlifuje rame do malowania

Pozdr

Napisano
przestańcie tyle pisać bo się śmietnik robi. Czerniawa wstaw lepiej zdjęcia modelu.

Na razie nic (prawie) nie ruszyło. Czekam na podkład

Napisano

Zakończcie te gadulstwo i jakieś foty, Czerniawa przecież te gadanie nic nie wnosi do budowy, tematu koniec OT. Przecież moderatorzy jak to zobaczą, to i tak wszystko, albo częściowo pujdzie do usunięcia. Koniec, już OT.

Napisano

Fajnie że coś się ruszyło:)

Czy te kable do silnika są w zestawie czy sam je dorabiałeś??

Gdzie niegdzie widać niepousuwane szwy łączenia form, i na kole pasowym widać maźnięcia srebrnej farby na obwodzie (który jest czarny).

Ale za to bardzo fajny brudzing Czy to z zestawu Tamiya, suche pastele czy jakieś pigmenty??

Pozdrawiam

Napisano

Gdzie niegdzie widać niepousuwane szwy łączenia form, i na kole pasowym widać maźnięcia srebrnej farby na obwodzie (który jest czarny).

Ale za to bardzo fajny brudzing Czy to z zestawu Tamiya, suche pastele czy jakieś pigmenty??

Tak, widzę. Jescze to skończe

Co do brudzenia to rdza z Pactry + suchy pędzelek. Aha, pod spodem jest metalizer z MM Burnt Metal Metalizer

Ładnie, ale zły kolor silnika. Powinien być kremowy/zółty.

No niestety nie mialem zdjęć. Czy możesz mi podać nr farby??

• 9 months later...
Napisano

Tak. Ale dzisiaj niestety zdjęć nie będzie. Coś mi zaszwankowało w aparacie Do pomalowania została mi jedynie kasta. Do złożenia wnętrze kabiny oraz dokleić kilka elementów wydechu i zbiorniki paliwa.