KAMIL90 Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Witam przedstawiam wam kolejny mój warsztat na który trafiła tytułowa Jagdpanthera . Do budowy modelu wykorzystam zestaw Dragona 6494 oraz gąsienice Fruilmodel ATL-08, oraz liny cholownicze od Eureki i pozostałości blaszek po innych modelach . Jak narazię zostało złożone zawieszenie jest w pełni ruchome , góra kadłuba jest założona tylko do zdjęć dlatego widać takie szpary na łączeniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Model otrzymał kolor bazowy , wszystko malowane farbami AK. Jak zawsze czekam na wasze sugestie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Których farb AK użyłeś? Jak Ci się nimi malowało? Niektórzy je chwalą, inni przeklinają. Jak je porównasz do Vallejo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Których farb AK użyłeś?Jak Ci się nimi malowało? Niektórzy je chwalą, inni przeklinają. Jak je porównasz do Vallejo? Malowałem tymi farbami http://exito.sklep.pl/pl/p/AK-INTERACTIVE-554-1945-German-Late-War-Colors-Set/13326 , co do jakości to malowało się nim dobrze . Choć wczesniej miałem zestaw do amerykaniskej pancerki i tam było już znaczniej gorzej . A porównując je do Vallejo to lepiej mi się maluje zestawem Ak niż Vallejo choć posiadam obydwa zestawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twitch Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Nie wiem czy to wina zdjęć ale masz od groma niedomalowań... w wielu miejscach przebija szarość/plastik No i jeszcze łączenie wanny z przednią płytą... czy ta szczelina powinna być?? mi się nie wydaje... tym bardziej że masz nakładany zimmerit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Nie wiem czy to wina zdjęć ale masz od groma niedomalowań... w wielu miejscach przebija szarość/plastikNo i jeszcze łączenie wanny z przednią płytą... czy ta szczelina powinna być?? mi się nie wydaje... tym bardziej że masz nakładany zimmerit. Trochę zdjęcia są przekłamane to jest kolor bazowy tylko nanoszony cienką warstwą . A co do szczeliny to moja nieuwaga , ale postaram się to jakoś naprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neptun1939 Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk2000 Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Dam ci rade na szparę bo sam tak robiłem parzy mojej panterze najpierw załataj ją jakąś szpachlą,pomaluj a później w tym miejscu daj pigmenty. Mam nadzieje że pomogłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts