Dorotka Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Popieram. Nie chodzi, żeby był syf tylko aby trochę zmienić fotele, bo teraz według mnie wyglądają jakby były prosto z pudła, nawet nie malowane. Ani się z tym zgadzam, ani nie zgadzam ... Zwyczajnie nie wiem... Zobacz na oryginał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Na tych siedzeniach świetnie wyglądał by NMM. Dużo roboty ale efekt nieziemski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Na tych siedzeniach świetnie wyglądał by NMM. Dużo roboty ale efekt nieziemski. ??? NMM ??? bo nie kojarzę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Ten wash trochę niewidoczny. Według mnie należałoby go wzmocnić. To nie czołg! Samochód do przewozu kartofli, cebuli i jabłek, chyba też nie... Wash to jest przede wszystkim wydobycie cieni i o to mi chodziło. Nie pisałem o rdzy, obiciach, kurzu i innym syfie. Właśnie na zdjęciach oryginału widać, że cień powoduje, iż każde zagłębienie jest prawie czarne co daje pewną trójwymiarowość. W modelu jest wszystko prawie w jednym odcieniu. Zrobiłbym brązowego washa i zapuścił w szczeliny. Ewentualnie przyciemnić lekko kolor bazowy i przelecieć zagłębienia z aero. Oczywiście dezyzja należy do Dorotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Oczywiście dezyzja należy do Dorotki. Ja się nie spieram ... Ja się uczę Być może niefortunnie wybrałem neutralny wash... Kiedy teraz patrzę w zagłębienia to faktycznie praktycznie nic w nich nie ma... Cóż trzeba chyba faktycznie popróbować z brązowym... Przekonałeś mnie Marak Jeszcze nie wiem jakim ale spróbować trzeba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Możesz spróbować tak jak ja robiłem na dachu w swoim boxsterze. Miałem beżowy dach, a Messer polecił mi zrobić cieniowanie w taki sposób: - malujesz kolorem docelowym - ciemniejszym kolorem malujesz (w tym przypadku) zagłębienia miedzy fotelami - pierwszym kolorem łagodzisz brzegi (przejścia) Byłem sceptycznie nastawiony i bałem się - wyszło fajnie wg mnie. Tutaj fotka, niestety lepszej nie mam, może dojrzysz http://i1369.photobucket.com/albums/ag217/kashato/2014-04/1039A4A4-D65E-43D1-9B96-6333454B6E41_zpsq3lsdonb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Walki trwają Nic jeszcze nie zepsułem (do końca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 A co to za czarna kropka we wnęce drzwiowej od strony kierowcy, hmm? No już, szybciutko się spowiadaj A tak na poważnie - wszystko idzie w dobrym kierunku Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 A mnie zainteresował wypukły konik (?) na środku wyświetlacza centralnego. Tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 A mnie zainteresował wypukły konik (?) na środku wyświetlacza centralnego.Tak ma być ? Tak jest ale to się oczywiście zmieni, po "wylaniu szkła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Czyli konik będzie na wyświetlaczu, ale nie będzie z niego wystawał. To takie 3D wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Czyli konik będzie na wyświetlaczu, ale nie będzie z niego wystawał.To takie 3D wyjdzie O to właśnie chodzi.... O ile oczywiście koncepcja się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 A czym będziesz szkło wylewać? To cieniowanie foteli robiłeś po bezbarwnym błyszczącym? Teraz jestem na etapie położonych kalkomanii i zabezpieczenia ich sidoluxem, wg reguły teraz powinien być wash ale nie wiem czy zapuścić czarną farbkę w linie czy jak ty. Aerografem to robiłeś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 A czym będziesz szkło wylewać? To cieniowanie foteli robiłeś po bezbarwnym błyszczącym? Teraz jestem na etapie położonych kalkomanii i zabezpieczenia ich sidoluxem, wg reguły teraz powinien być wash ale nie wiem czy zapuścić czarną farbkę w linie czy jak ty. Aerografem to robiłeś tak? Co do szkła to jeszcze nie wybrałem ostatecznie specyfiku .... co do reszty pytań... Tu cieniowania praktycznie nie ma. Jest tylko podkład+kolor bazowy + Clear Gunze + za delikatny wash (MIG-a Neutral). Ten ostatni będzie jeszcze poprawiany zgodnie z sugestiami Kolegów (brąz lub mocniejszy neutral). Później planowo ma być położona półmat Gunze. Czarnej farby nigdzie nie zamierzam zapuszczać... P.S. Nie wiem co Ty robisz, więc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Co do zalania szkła myślałem o ClearFix Humbrola ale nie wiem jak z kalkami zareaguje . W wash wprowadziłem sie w błąd bo myślałem ,że zrobiłeś jak kashato napisał sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Co do zalania szkła myślałem o ClearFix Humbrola ale nie wiem jak z kalkami zareaguje . Raczej nie zareaguje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Po chwilowym zbłądzeniu w tematy lotnicze (gdzie Towarzystwo dziwne i straszne) wracam do normalnych i pięknych przedmiotów Żonie zresztą bardziej się podobają samochody niż samoloty więc nie miałem większego wyboru... Postanowiłem wykończyć Californię.... Motywacja tym większa, że przybyła jej koleżanka w postaci Berlinetty Stan na dziś budy jak byście zapomnieli jak na fotce. Zaczynam walkę Pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Witaj Dorotka po przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Jak najpierw nie skończysz F-16 i F-14 to zablokuję Ci dostęp do działu cywilnego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Jak najpierw nie skończysz F-16 i F-14 to zablokuję Ci dostęp do działu cywilnego ;) Na razie odłożyłem obydwa na bok... Tu jest ciszej, milej, sympatyczniej i ładniej .... Co do blokady to nie strasz, bo nie masz takich kompetencji Kurcze.... Z drugiej strony możesz mieć jakieś układy z Administracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Witaj ponownie i do roboty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Witaj ponownie i do roboty ;) Spokojnie... Dopiero co szybę mi przednią dostarczyli... Maski HD do dupy się okazały i trzeba rzeźbić samodzielnie ... Popatrzyłem też trochę, co by tu zrobić z podwoziem ale brakuje mi punktu odniesienia, bo nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia od dołu... Przy okazji ładne ślady po wypychaczach "wyszły" i klasyczne dla Revella "ugięcie" wypraski.... No i na kółka się ostatecznie zdecydowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Koło dobrze dobrane, lakier też fajnie siedzi i błyszczy Czekam na Berlinettę bo sam mam ten model ale na razie nie chcę go ruszać by go nie zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 Czekam na Berlinettę bo sam mam ten model ale na razie nie chcę go ruszać by go nie zepsuć Właśnie kładę na nią podkład ... Może wieczorem coś wrzucę do nowego warsztatu... Co w niej można popsuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Nie wiem ale w mojej pękł słupek, mimo że pudełko jak nowe… Dowiedziałem się że tak się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi