Skocz do zawartości

ORP Garland 1/500

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak w temacie, mam zamiar rozprawić się z modelem Garlanda. Skąd taka skala? Cóż, jako bazę wyjsciowa wykorzystam dramatyczny model mastercrafta, który jest mało dokładny i tak naprawdę innego okrętu. Jak coś pójdzie źle to nie będzie wielkiej tragedii.

Do poprawy pójdzie chyba wszystko, ale mam nadzieję że z Waszą pomocą wyjdzie coś sensownego. Ma może ktoś wyraźne plany tego okrętu? Chodzi o rok 1942. Jedyne plany jakie mam to z książki "Wielkie dni małej floty", które są w pewnych ważnych miejscach mało wyraźne. Wieczorem zaczynam i jutro już pierwsze postępy postaram się ukazać.

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Po paru dniach wreszcie można ukazać jakieś postępy. Ciężko to powiem szczerze idzie, ale to w sumie pierwsza moja taka daleka interwencja w kształcie okrętu, więc nie bijcie tylko jak coś to podpowiedzcie rozwiązania które polepszą odbiór tego modelu.

chxn.jpg

Z pozostałości ramki po elementach fototrawionych mam zamiar wykonać osłonę na nadbudówce gdzie były pelotki - nada się czy wykorzystać jakąś puszkę?

Pozdrawiam

PS szpary zaszpachlowane po zrobieniu zdjęcia.

Napisano
mam zamiar rozprawić się z modelem Garlanda

-a ja już myślałem,że coś sie ruszyło w temacie naszej małej floty .... Nadal zima panuje u naszych wydawców Może kiedyś sie obudzą ze snu zimowego i wzorem "kartoniarzy" nadrobią temat...

.... z uwaga będę zaglądał w temat, jak nasz "Wieniec" będzie nabierał niszczycielskich kształtów

Napisano
Witam

Ma może ktoś wyraźne plany tego okrętu? Chodzi o rok 1942.

Pozdrawiam

z planami to dość kiepsko jest.

ale w numerze 2 z roku 2002 Morza Statki i Okręty (wyd Magnum) jest artykuł o Garlandzie. Rzut boczny oraz sporo zdjęć.

pozdrawiam!