Pawel90 Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Witam Jak w temacie, mam zamiar rozprawić się z modelem Garlanda. Skąd taka skala? Cóż, jako bazę wyjsciowa wykorzystam dramatyczny model mastercrafta, który jest mało dokładny i tak naprawdę innego okrętu. Jak coś pójdzie źle to nie będzie wielkiej tragedii. Do poprawy pójdzie chyba wszystko, ale mam nadzieję że z Waszą pomocą wyjdzie coś sensownego. Ma może ktoś wyraźne plany tego okrętu? Chodzi o rok 1942. Jedyne plany jakie mam to z książki "Wielkie dni małej floty", które są w pewnych ważnych miejscach mało wyraźne. Wieczorem zaczynam i jutro już pierwsze postępy postaram się ukazać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 28 Października 2013 Autor Share Napisano 28 Października 2013 Witam Po paru dniach wreszcie można ukazać jakieś postępy. Ciężko to powiem szczerze idzie, ale to w sumie pierwsza moja taka daleka interwencja w kształcie okrętu, więc nie bijcie tylko jak coś to podpowiedzcie rozwiązania które polepszą odbiór tego modelu. Z pozostałości ramki po elementach fototrawionych mam zamiar wykonać osłonę na nadbudówce gdzie były pelotki - nada się czy wykorzystać jakąś puszkę? Pozdrawiam PS szpary zaszpachlowane po zrobieniu zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 28 Października 2013 Z pozostałości ramki po elementach fototrawionych mam zamiar wykonać osłonę na nadbudówce gdzie były pelotki - nada się czy wykorzystać jakąś puszkę?Nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 mam zamiar rozprawić się z modelem Garlanda -a ja już myślałem,że coś sie ruszyło w temacie naszej małej floty .... Nadal zima panuje u naszych wydawców Może kiedyś sie obudzą ze snu zimowego i wzorem "kartoniarzy" nadrobią temat... .... z uwaga będę zaglądał w temat, jak nasz "Wieniec" będzie nabierał niszczycielskich kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Witam Ma może ktoś wyraźne plany tego okrętu? Chodzi o rok 1942. Pozdrawiam z planami to dość kiepsko jest. ale w numerze 2 z roku 2002 Morza Statki i Okręty (wyd Magnum) jest artykuł o Garlandzie. Rzut boczny oraz sporo zdjęć. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi