misioptys Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Wszystko elegancko, ladniutko, schludnie. Tylko pytanie (jak sie czepaim to sorry): Czy czasem na tej nozce szwy nie zostaly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2014 A no rzeczywiście... Poprawie dziś, dzięki za uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Piękny ten zielony lakier na tej naczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2014 Witam. Miało już nie być o cysternie ,ale pokaże jak wyszła...zdjęcia nie są jakie extra bo efekt końcowy będzie z ciągnikiem..(aczkolwiek zastanawiałem się czy nie zrobić osobno galerii dla cysterny) kolejnym krokiem było sklejenie ramy od ciągnika(w sumie nic takiego ale) rama została przecięta, a następnie została dołączona kolejna os , czyli będzie to scania 6x2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Piękna!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Piekna ta cysterna Sushi . Ale ta stopka to mnie zadziwiles, nie widzialem czegos takiego na zywo. Nie jestem pewnien, ale czy nie stosowano takich podporek w starszego typu naczepach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Naczepa wyszła wyśmienicie. Najbardziej podobają mi się otwierane włazy i ta stopka. Scania 6x2 brzmi ciekawie. Na pewno lipy nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Witam. Taka mała aktualizacja...zostało złożone tylne zawieszenie wraz z mostami napędowymi .. zostały dorobione elementy "upiększające" do których zostanie podłączona elektryka bądź hydraulika.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qubek Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Naczepa mistrzostwo A co do ciągnika to zapytam Cię jak się prezentuje ten model i co o nim sądzisz po rozpakowaniu i pierwszych pracach? Bo zamierzam właśnie zainwestować tą scanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Qubek moim pierwszym ciągnikiem była właśnie ta oto scania r620 ,teraz robią ją po raz drugi tylko że w konfiguracji 6x2 . Jak dla mnie jest świetna , dobrze spasowana nie sprawia większych problemów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qubek Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Ok. Dzięki czyli się zamawia Czekam na więcej z "Scania r620+Heavy Tank Trailer TOPAS" i życzę powodzenia P.S. właśnie zobaczyłem tą pierwszą także świetna robota. ostatnie pytanie i już nie męczę. Ten gril w całości jest w takim fajnym szarym kolorze czy jest malowany? bo na jakiś fotkach wyprasek widziałem że górna część jest taka grafitowa a z dolną nie jestem pewien. Bo nie ukrywam że podoba mi się ten grafit i nie chciał bym tego malować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Grila podzielony jest na 2wie części i jest w kolorze szarym , ja go malowałem w mojej Scanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2014 Witam. Jedna z kolejnych aktualizacji...zacząłem walkę z okablowaniem ,powoli bo powoli ale do przodu.. na razie to tyle jeszcze trochę tego dojdzie:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Sushi, co do zylki wedkarskiej, to dobrze byloby ja przed zamontowaniem na ramie przetrzec papierem sciernym tak wzdluz, poniewaz po malowaniu jezeli to ruszysz, to farba ci po prostu odprysnie. Poki co fajnie to wszystko wyglada, widac ze bedzie udany model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qubek Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 No ładnie się zapowiada. W jaki sposób mocujesz linkę? I jakiej grubości używasz? Polecam użyć także drucik podobnej grubości bo można go ułożyć w dowolny kształt i nie sprężynuje tak jak linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidBo Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Witam. Tak to wyszło po malowaniu... kilka elementów jeszcze dojdzie... Sushi, proszę, powiedz jak robisz te teleskopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 Witam. Kolejna aktualizacja , zrobiłem nowe krótsze baki ,będą dwa bo obu stronach. a także uchwyty po baki. DawidBo...postaram się przy następnym razie pokazać ja są zrobione pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Sushi, moim zdaniem obejmy na bak sa za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 tomeka6,tez mi się tak wydawało i dlatego poszło to do poprawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2014 Witam. Kolejna aktualizacja...po pomalowaniu ramy wyszło moje nie dopracowanie....(przepraszam) następnym razem będzie lepiej:) rama została pomalowana doszły baki ,do baków dojdą jeszcze czujniki ,wiec nie jest to wersja ostateczna... Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Witam. Kolego naczepa mistrzostwo. Jestem akurat w trakcie budowy podobnego zestawu Topas ze Scanią 164L ale nawet się ze swoją nie wychylę bo wstyd:( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Witam.Kolego naczepa mistrzostwo. Jestem akurat w trakcie budowy podobnego zestawu Topas ze Scanią 164L ale nawet się ze swoją nie wychylę bo wstyd:( Pozdrawiam A czemu nie? Kazdy zaczynal od czegos prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Witam po dłuższej nie obecności . Zacznę od tego..SirCzajnik pokaż na forum co robisz, zawsze można cos podpowiedzieć ,można się czegoś nauczyć ,po to jest to forum aby nie przechwalać się tylko służyć pomocą. A co do mojego model to jest tego zrobionego nie wiele prace idą powoli .. połączyłem ze sobą błotniki oraz zabudowałem i zaszpachlowałem miejsca na światła ponieważ będzie panel ze światłami zrobiłem panel oraz zabudowę ramy, pomalowałem błotniki jaki panel... na panel oczywiście dojdzie oświetlenie... teraz czas na silnik... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Piekna ta zielen na nadkolach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi