Dumo Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Mam małe pytanko i potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Do rzeczy czy lakier błyszczący nałożony na model można zmatowić lakierem matt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Tak, pewnie myślisz o lakierze pod i na kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Zrobie malowanie polakieruje na blyszczacy bo tylko taki mam narazie zrobie walore, brudzing jakiś wash i matt, i wszystko będzie matowe tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Będzie wszystko matowe, nawet jak zrobisz zacieki oleju, które powinny być z lekka błyszczące. Nie zapomnij położyć kalkomanie przed brudzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 tak, ale walora i brudzing wychodzą dobrze tylko na matt'cie ja robie tak: 1malowanie 2błyszczący od kalki zeby sie nie srebrzyły 3kalki 4matt dla ochrony kalek i zeby moc potem washować 5brudzing, wash itp itd 6i teraz matt albo satin dla ochrony całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Pierwszy raz lakieruje model w skali 1:35 i małe problemy mam.......dzięki za porady. A jeszcze jedno pytanko jaki lakier matowy używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 4matt dla ochrony kalek i zeby moc potem washować Wash na mat? Na pojazdach chyba dałoby się to zrobić. Ale w samolotach chyba by się nie sprawdziło. A jeszcze jedno pytanko jaki lakier matowy używacie? Bardzo matowy jest mat Pactry. Akrylowy MM jest nieco mniej matowy. Innych nie stosowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 4matt dla ochrony kalek i zeby moc potem washować Wash na mat? Na pojazdach chyba dałoby się to zrobić. Ale w samolotach chyba by się nie sprawdziło. A dlaczego nie na samolotach? Pozatym pomyliło mi się z metodą suchego pędzla pod którą według mnie potrzebna jest matowa powierzchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Lakiery pactry mi nie podchodzą po wyschnięciu zostawiają biały filtr. Nie podoba mi się ten efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 to humbrole z metalowej puszki sa super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Humbrole świecą się a raz się nie świecą nie moge ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 wystarczy naprawde dobze wymieszać, prawdą jest tez ze trzeba miec spore doswiadczenie tymi farbami, m tez czasem nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 A i jeszcze coś troche wyrwane z kontekstu gdzie można kupić cienki łańcuszek modelarski??!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 A i jeszcze coś troche wyrwane z kontekstu gdzie można kupić cienki łańcuszek modelarski??!!?? np. na allegro, lub tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 A dlaczego nie na samolotach? Pozatym pomyliło mi się z metodą suchego pędzla pod którą według mnie potrzebna jest matowa powierzchnia Bo z błyszczącej powierzchni da się lepiej i dokładniej zetrzeć farbę pozostawiając ją li tylko w zagłębieniach. No a do suchego pędzle faktycznie potrzebna jest matowa powierzchnia. Lakiery pactry mi nie podchodzą po wyschnięciu zostawiają biały filtr. Nie podoba mi się ten efekt. Przy malowaniu aerkiem nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło. Przy malowaniu pędzlem owszem. Grunt to odpowiednio rozcieńczyć i starać się równo prowadzić pędzel. Choć pod pędzel może faktycznie olejny lakier byłby lepszy. lub tu Te z Padree wcale nie są takie cienkie. Oczko łańcuszka nr 0 ma około 4 mm długości. Więc trzeba uważać ze skalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Znalazłem coś na mojehobby.pl tylko że łańcuszek kosztuje 3.50 a przesyłka 15zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 I znalazłem lakier matowy cena też nawet dość niska... http://kreateria.pl/go/_info/?id=1924 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi