mike2449 Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Witam jestem na tym forum całkowicie nowy i jeśli post jest nie w temacie to proszę o przeniesienie. Chciałbym zacząć modelastwo samolotów i nie wiem jak zacząć mógł by mi ktoś powiedziać co poza modelem jest mi potrzebne jakie farby, pędzle i inne akcesoria. Zamierzam kupić model messerschmitta 109 e-3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Witaj, Najlepiej będzie odwiedzić pobliski sklep modelarski i tam, na miejscu porozmawiać ze sprzedawcą, który chętnie doradzi i zaproponuje konkretne kolory, pędzle czy klej. Jak korzystasz ze sklepu internetowego, to ta sama metoda też się sprawdzi - wymagać będzie jedynie wymiany kilku maili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Listopada 2013 Share Napisano 26 Listopada 2013 W skali 1/72 początkującemu polecam zestaw Airfixa. Wersja E-3 jest oferowana jako starter set, z klejem i farbą. Ewentualna alternatywa to zestawy ICM lub Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike2449 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Share Napisano 26 Listopada 2013 Fajnie ale znalazło by się coś na 1:48 ? Może inaczej czy modele w 1:72 są wystarczająca duże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Musisz sam dojść do tego, czy są wystarczająco duże, np. samemu przeliczając rozmiary oryginałów na rozmiar modeli. Ja np. uważam, że tak, no ale akurat 1:72 to moja ulubiona skala, jest w niej chyba najwięcej, a co za tym idzie, daje najszersze perspektywy, zarówno, od strony modeli samolotów, jak i np. pojazdów wojskowych, gdyby naszła Cię chęć ich budowania. Tak czy owak, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi