mateusz19992000 Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Cześć, chciałem wam pokazać warsztat tigera 1. Model ma narazie sklejoną wierze i wannę, pokład nie jest przyklejony jeszcze do wanny. Wszystkie propozycje i uwagi piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Fajny model wybrałeś na warsztat, nie bardzo skomplikowany, powiedział bym że jak na skalę 1/72 jest samo składalny, a przy tym bardzo dokładny. Czekam na dalsze postępy Ps. Gorące pozdrowienia dla Mentora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Może warto by wymienić osłony wydechów na blaszane bo te to bardzo na pancerne wyglądają. Nie powinno to być zbyt trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Pościeraj trochę ślady wycięć z ramki. Na modelu zawiodłem się, cały osprzęt "zamontowany" na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Na modelu zawiodłem się, cały osprzęt "zamontowany" na stałe. Co ty opowiadasz, masz lepszego Tygrysa I w 1/72. A druga rzecz nie ma modeli doskonałych, jak chcesz zrobić naprawdę dobry to i tak musisz kupić blaszkę i osprzęt osobno, linki plecione i metalową lufę. Pomimo upływu od jego powstania jakiś ok 10 lat i tak jest najlepszy w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Na modelu zawiodłem się, cały osprzęt "zamontowany" na stałe. Co ty opowiadasz, masz lepszego Tygrysa I w 1/72. Znam, o nie bo lepszy (nie tylko ja tak uważam) i ma wsio oddzielnie, sam sobie nakładasz osprzęt. Piszę/mówię o Tigerze I ze Zvezdy. Dp dp dpdatków, to do każdego możesz je zastosować, ale są modele, do których nie musisz waloryzować, po prostu są dobrze zrobione. PS. a tak btw, Zvezda wyda również: T II, JSU 152, ..... T-90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Czyżbyśmy znowu zaśmiecili warsztat adepta? To tak szybko i krótko. Tego ze Zvezdy widziałem nie posiadam go bo ile można mieć Tygrysów, Sherman to co innego Ale tak osprzęt Zvezda ma oddzielny, ale za to wieżyczkę basztową ma zamkniętą nie wiem jak z jej detalem ale Revell ten detal wydał b.ładnie, jak również płytę silnikową, gąsienicę z ogniwek. Tego się będę trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 sugerowałbym trochę upchnąć wierzch kadłuba bo wystaje ponad boczne płyty. Strop wieży też delikatnie do wyszpachlowania na łączeniu z bokami. Szczeliny, w których w rzeczywistości powinien być spaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Ale tak osprzęt Zvezda ma oddzielny, ale za to wieżyczkę basztową ma zamkniętą nie wiem jak z jej detalem ale Revell ten detal wydał b.ładnie, jak również płytę silnikową, gąsienicę z ogniwek. Tego się będę trzymał Tu pisaj: viewtopic.php?f=71&t=40966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Cześć prace ruszyły dalej lecz nie za szybko. Dorobiłem uchwyty, wyciąłem narzędzia i dojdą siatki, błotniki oraz osłony tłumików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Idzie dobrze. Pooglądaj sobie jeszcze Walkaround'y i warsztaty lub galerie Tigera I, nie zawsze widać wszystkie uchwyty, są usunięte, więc patrz na ślady: - Tiger 1 - Tiger I (warsztat) PS. Napisz do Mirka (ams), on ma fisia na punkcie Tigerów, udzieli pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 ,,Witam mam 13-lat i jestem początkującym modelarzem'' tak kończy wszystkie swoje posty mateusz ,to może za dużo nie wymagaj od niego Skala 72,bo wykonać tego typu zapinki klamry i uchwyty jakie pokazujesz w linku ,,tiger1''to jednak trzeba mieć trochę doświadczenia ,spróbuj to zrobić na swojej panthere z zvezdy jak na początek to zrobił dużo ,bo daje narzędzia osobno (zestaw z maco narzędzi) boczne błotniki z extratechu ,osłony rur wydechowych, lufę też wymienił na dragona bo ta z revella to nie wypał plus jeszcze siatki na płycie silnika ,chyba dużo jak na początek. pozdrawiam marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 To powinna być kwintesencja każdego warsztatu. To co napisał Marek. Chłopak robi model z naprawdę dużym zacięciem i powiem szczerze patrząc na wykonany układ jezdny jestem pod ogromnym wrażeniem. Nic dodać nic ująć. Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 ,,Witam mam 13-lat i jestem początkującym modelarzem'' tak kończy wszystkie swoje posty mateusz ,to może za dużo nie wymagaj od niego Skala 72,bo wykonać tego typu zapinki klamry i uchwyty jakie pokazujesz w linku ,,tiger1''to jednak trzeba mieć trochę doświadczenia. pozdrawiam marek To nie oznacza, że chłopak ma nie pooglądać walkaroundów i innych warsztatów, nie przesadzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Ma gdzie podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Gąsienice to oryginalne z revella zakładał je trzy godziny ale dał radę ,co revell nie należy do łatwych gąsienic ja z nich zrezygnowałem wole paski żywiczne jest szybciej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 W modelu dokleiłem błotniki i zrobiłem wydechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi