tu_es Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Ważne, poszukuję wymiarów niemieckich wieżyczek strażniczych takich jak np. ta : Potrzebuję do swojego projektu w 1:35, ale niestety w sprzedaży jest tylko ta z Master Boxa http://www.mojehobby.pl/products/Watch-Tower-4-Figures-Watch-tower-with-search-light-and-phone.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 A co z nią nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Z tym zestawem wszystko w porządku, mam za to dużo różnej balsy, klej i chyba zdolne palce. Mogę zrobić sam lub kupić. Wolę zrobić, albo chociaż spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Jak zrobisz na tzw. oko, to chyba nikt Ci głowy nie urwie... wymiary podstawy/podestu to w przybliżeniu wysokość dorosłego człowieka, z wysokością budki powinno być podobnie, kąt nachylenia dachu w zasadzie dowolny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Już widziałem w jednym internetowym sklepie modelarskim zdjęcia elementów zestawu z przyłożoną do nich linijką, co fajnie pokazuje wymiary. Jest też pokazana instrukcja, więc jak nic nie znajdę, to będę wycinał z zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Czy wymiary wieży strażniczej z KL Gross Rosen z 1943r. Cię zainteresują (wys. ok. 10 m, dwupiętrowa)? Mam gdzieś książkę, a w niej przekrój, więc jak chcesz to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2013 Przydadzą się na pewno. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Źródło: Mieczysław Mołdawa, Gross Rosen - Obóz Koncentracyjny na Śląsku. Mam nadzieję, że pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam, jako że wieża jest gotowa to poszukuję informacji o zastosowanych karabinach maszynowych na niemieckich wieżach strażniczych. Potrzebuję zdjęć, linków - żeby zidentyfikować jaki to był typ karabinu. Będę chciał taki zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 http://www.memorialmuseums.org/denkmaeler/view/317/Gedenkstätte-Loibl-KZ-Nord Coś takiego znalazłem, nawet cosik widać. MG 34 i MG 42 to dobry trop, jak powiedzieli koledzy z niemieckiego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi