KAMIL90 Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Witam kupiłem niedawno model DRAGON 6593 - 1:35 StuG.III Ausf.G Late Production Dec.1944 i chciałbym zbudować model StuHa ze zdjęcia . W tym celu zakupiłem lufę haubicy Rbmodel . Na zdjęciu widać , że pojazd posiada dopanceżenie w postaci betonu który znajduje się na prawym boku ( i domniemam że na lewym także ) i przy wieżyce pojazdu .Sturmhaubitze ze zdjęcia ma wszystkie cechy późnego pojazdu, więc mam nadzieję że nie będę musiał znacznie przerabiać modelu , bo ma to być szybki projekt . A oto kilka zdjęci z dotychczasowej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 ... więc mam nadzieję że nie będę musiał znacznie przerabiać modelu , bo ma to być szybki projekt .Zawsze się tak mówi na początku, a potem to się zmieni, to do poprawki, he, he. Gąsienice zestawów albo jakieś Friulki czy coś? Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 Kolejna porcja zdjęć , na modelu zostały poprawione niedociągnięcia w postaci nieoszlifowanych elementów modelu. Wykonałem również fakturę odlewanych elementów na osłonach z tyłu pojazdu oraz wykonałem dopancerzenie z poxiliny tu moje pytanie czy tak jak jest teraz może pozostać ?. Koła będą jeszcze traktowane nitro by nadać im bardziej zużyty wygląd . Pora na zdjęci by was nie zanudzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Hmm... wygląda jak chałwa ! Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Hmm... wygląda jak chałwa ! Jestem za. no i wygląda na to że musisz więcej tej chałwy nałożyć mam nadzieję że to dopiero początek "betonowania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Hmm... wygląda jak chałwa ! Jestem za. no i wygląda na to że musisz więcej tej chałwy nałożyć mam nadzieję że to dopiero początek "betonowania" Zgadzam się. Niemcy dawali więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 ciekawy projekcik, popodglądam bo Stugi to moje ulubione niemieckie pojazdy pancerne i betonik też spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Hmm... wygląda jak chałwa ! Jestem za. no i wygląda na to że musisz więcej tej chałwy nałożyć mam nadzieję że to dopiero początek "betonowania" Zgadzam się. Niemcy dawali więcej. Zgodzę się z wami co do ilość betonu wykorzystywanego przez Niemców , ale po przyjrzeniu się zdjęciu widać że beton jest tylko wokół wieżyczki dowódcy oraz przy stanowisku kierowcy. A co sądzicie o malowaniu tego pojazdu jest on w kamuflażu zimowym czy nie, bo mi się wydaję że jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 [Zgodzę się z wami co do ilość betonu wykorzystywanego przez Niemców , ale po przyjrzeniu się zdjęciu widać że beton jest tylko wokół wieżyczki dowódcy oraz przy stanowisku kierowcy. nie sądzę przyjrzyj się jeszcze raz dokładniej co do kamo to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi