Skocz do zawartości

StuH 42

KAMIL90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem niedawno model DRAGON 6593 - 1:35 StuG.III Ausf.G Late Production Dec.1944 i chciałbym zbudować model StuHa ze zdjęcia . W tym celu zakupiłem lufę haubicy Rbmodel . Na zdjęciu widać , że pojazd posiada dopanceżenie w postaci betonu który znajduje się na prawym boku ( i domniemam że na lewym także ) i przy wieżyce pojazdu .Sturmhaubitze ze zdjęcia ma wszystkie cechy późnego pojazdu, więc mam nadzieję że nie będę musiał znacznie przerabiać modelu , bo ma to być szybki projekt . A oto kilka zdjęci z dotychczasowej budowy

7615391098_b5e40f69c9_o.jpg

DSC_0102.JPG

DSC_0109.JPG

DSC_0110.JPG

DSC_0113.JPG

DSC_0118.JPG

DSC_0120.JPG

... więc mam nadzieję że nie będę musiał znacznie przerabiać modelu , bo ma to być szybki projekt .
Zawsze się tak mówi na początku, a potem to się zmieni, to do poprawki, he, he. Gąsienice zestawów albo jakieś Friulki czy coś? Działaj dalej.

Kolejna porcja zdjęć , na modelu zostały poprawione niedociągnięcia w postaci nieoszlifowanych elementów modelu. Wykonałem również fakturę odlewanych elementów na osłonach z tyłu pojazdu oraz wykonałem dopancerzenie z poxiliny tu moje pytanie czy tak jak jest teraz może pozostać ?. Koła będą jeszcze traktowane nitro by nadać im bardziej zużyty wygląd . Pora na zdjęci by was nie zanudzać

DSC_0135.JPG

DSC_0136.JPG

DSC_0137.JPG

DSC_0138.JPG

DSC_0139.JPG

Hmm... wygląda jak chałwa ! Jestem za.

no i wygląda na to że musisz więcej tej chałwy nałożyć

mam nadzieję że to dopiero początek "betonowania"

Zgadzam się. Niemcy dawali więcej.

Hmm... wygląda jak chałwa ! Jestem za.

no i wygląda na to że musisz więcej tej chałwy nałożyć

mam nadzieję że to dopiero początek "betonowania"

Zgadzam się. Niemcy dawali więcej.

Zgodzę się z wami co do ilość betonu wykorzystywanego przez Niemców , ale po przyjrzeniu się zdjęciu widać że beton jest tylko wokół wieżyczki dowódcy oraz przy stanowisku kierowcy. A co sądzicie o malowaniu tego pojazdu jest on w kamuflażu zimowym czy nie, bo mi się wydaję że jest.

[Zgodzę się z wami co do ilość betonu wykorzystywanego przez Niemców , ale po przyjrzeniu się zdjęciu widać że beton jest tylko wokół wieżyczki dowódcy oraz przy stanowisku kierowcy.

nie sądzę

przyjrzyj się jeszcze raz dokładniej

co do kamo to tak