Pablo G. Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Witam, Oto mój najnowszy ulepek. Jak w tytule Panzer 38 w wersji dowódczej, jest to wyrób Tristara zrobiony prosto z pudła bez żadnych udziwnień. Pomalowany jest farbami Vallejo, wykończony farbami olejnymi dla plastyków i różnistymi pigmentami i suchymi pastelami. Model ogólnie przyjemny w budowie i nienastręczył mi jakichś specjalnych niespodzianek. Życzę miłego oglądania. Pozdrowienia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Podoba mi się, genialnie wygląda tłumik z resztkami farby. Mam tylko pytanie, dlaczego koła są takie chropowate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Ładnie ci wyszedł. Tłumik też mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2013 Dzięki za komentarze. Chropwate koła to suche pastele mają imitować przyklejony grunt - suchym latem! Niestety z bliska na zdjeciu wygląda nieco dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 tłumik faktycznie wyszedł bardzo ładnie! lakier do włosów czy inny specyfik? ładnie pomalowałeś drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Ładnie, podoba mi się siekierka, tłumik i niektóre zadrapania na wieży. Irytujący jest tylko kurz albo pozostałości po wycieraniu na zbliżeniach ale cóż jak tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Witam, Co do tłumika to sam jestem zdziwiomy efektem. A zrobiłem to nakładajac rózne odcienie farb olejnych mokre w mokre (to daje chropowatą fakturę) potem pastele i pigmenty w odcieniach rdzy. Jak robiłem ostatnie poprawki malarskie to zrobiłem za dużo farby i postanowiłem nią pociaprać po tłumiku A z tym kurzem to faktycznie dałem ciała Po Twoim komentarzu umyłem wszystkie modele które przewidziałem do zdjęć w najbliższym czasie. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 heheh rozwaliłeś mnie tym ja swoje pod folią trzymam a i tak się kurzą :P Improwizacja czasem popłaca o czym świadczy tłumik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dood Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Model bardzo fajny a tłumik wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Keisyzrk, może wydac się to głupie ale ja poważnie opłukuję swoje modele pod wodą i nic się z nimi nie dzieje. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Keisyzrk, może wydac się to głupie ale ja poważnie opłukuję swoje modele pod wodą i nic się z nimi nie dzieje. Paweł Nie o to mi chodziło A o to A z tym kurzem to faktycznie dałem ciała Po Twoim komentarzu umyłem wszystkie modele które przewidziałem do zdjęć w najbliższym czasie. Ja nie płucze swoich, przeważnie wydmu:bip:e, coś tam przetrę i jakoś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi