Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i postanowiłem skończyć Land Raidera do moich Pretorian - kupiony w sklepie w Gdyni, zaczęty zaraz potem i po zrobieniu w 70% 2 lata czekał na dokończenie - oto "Fulgoris" (łac. "Plujący ogniem")

6kdf.jpg

0bz3.jpg

u43u.JPG

odk9.jpg

tfix.jpg

t13o.jpg

kdrc.jpg

syvh.jpg

zz0f.jpg

Napisano

Świetny jest. Bardzo podobają mi się obicia oraz okurzenie. Sam nie gram ale pojazdy WH40000 mają potencjał

Napisano

O Mark I wersja 40000

Wygląda świetnie, no i detale super zmalowane

Chyba sobie Mumakila z Lorda wreszcie zmaluję.

Pozdr

Napisano

dzięki za opinie Panowie z kolejnym pojazdem do Space Marines postaram się bardziej

Świetnie to on wygląda w celowniku mojego Havoca z Lascannonem

No długo to on się tym widokiem nie nacieszy jak z Landka 10 termosów wyskoczy, w tym Kapelan, 4 moich Pretorian i 5 Space Wolfsów

Napisano

Kruca, jest moc I właśnie po to biorę 3x5 Chosenów z 5 meltami/skład Otwarcie puszki - anihilacja zawartości

Napisano
Kruca, jest moc I właśnie po to biorę 3x5 Chosenów z 5 meltami/skład Otwarcie puszki - anihilacja zawartości

najpierw trzeba dać radę podejść na zasięg tych melt, a wiem z użycia "bojowego" tego wózka w grze, że rzadko się to udaje - ostatnio orkowy boss mógł co najwyżej popukać we włazy jak dobiegł...tracąc po drodze 30 chłopa

Napisano

ja miałem tego pecha a mój kompan do grania wielkie szczęście, że .... mój landek potrafił przetrwac najwyżej do 3 tury. Zawsze, naprawdę zawsze jakiś szczęśliwy gwardzista celowniczy lascannona przynajmniej uniaruchamiał mi mój pojazd szefa. Ech parszywe życie warhammerowca

Napisano

Zawsze zostaje Deep Strike Raptoró bądź Termosków z meltami

• 2 weeks later...
Napisano

Jestem na tak! małe "ale"-czarne orły ci się błyszczą..a te napisy drobnym druczkiem to sam majstrowałeś i coś oznaczają??i jaki kolorkiem pryskałeś pojazda??

Napisano

kalki Games Workshop nie należą do najfajniejszych. A czym brudziłeś dół koło gąsienic?

Napisano
Jestem na tak! małe "ale"-czarne orły ci się błyszczą..a te napisy drobnym druczkiem to sam majstrowałeś i coś oznaczają??i jaki kolorkiem pryskałeś pojazda??

Kalki GW są do dupy i niestety nie złapały materiału, przez co część błonki jest półprzezroczysta i daje taki efekt. Kolor bazowy to Fenris Grey z palety Citadel Foundation (już nie produkują niestety i mam zapad dwóch słoiczków). Napisy drobnym druczkiem na pergaminach i kadłubie robiłem sam - to takie tam bajery w klimacie Space Marines - przysięgi, spisy dokonań bitwenych wozu, dedykacje od dowódców eft.

kalki Games Workshop nie należą do najfajniejszych. A czym brudziłeś dół koło gąsienic?

Dół psiknięty aerografem Humbrolem 94, a potem brązowy wash akrylowy Agrax Earthshade pozmywany w dół spirytusem i na koniec po wszystkim suche pastele zmieszane z suchym pigmentem Vallejo (nazwy nie pamiętam)