Bocian Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 Witam! Mam pytanie: przy wycinaniu chromowanych wyprasek chrom odpada w miejscu łączenie i daje to niezbyt ładny widok wiec moje pytanie jak zrobic by niebyło tego widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 (edytowane) Można cały element wyczyscić z chromu i pomalować alcladami lub innymi metalizerami. Można także zamalować tylko miejsca odcięte od ramki, ewentualnie zakleić folią chromowaną samoprzylepną (przd naklejeniem folii trzeba wyrównać powierzchnię). Często stosuję ostatnią metodę, niekiedy nawet nie widać, że jest tam naklejona folia Edytowane 11 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 27 Września 2007 Autor Share Napisano 27 Września 2007 a gdzie moge dostac taką folię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Ja też byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi powiedział gdzie taką folię dostać? Jak się taka folia nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Ja też byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi powiedział gdzie taką folię dostać? Jak się taka folia nazywa? Jest to najzwyklejsza folia samoprzylepna z tym, że bardzo cienka w kolorze chromu. Kupiłem ją w hurtowni papierniczej, za arkusz w formacie A 1 zapłaciłem około 14 zł. Podobną folię można kupić na allegro: Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Skorzystałem z linka i zamówiłem chrom oraz taką do przyciemniania. Pieniądze żadne, a może kiedyś się przyda Myślałem też o carbonie ale jak na modele to ma za dużą faktutę i raczej lipnie by wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi