Dżejrosz Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Gąsienice - poza tym że odwrotnie to do tego dramat z ułożeniem na kołach. Na napędowym zęby koła powinny wchodzić w odpowiednie miejsca gąsienic, a nie wchodzą. Na napinającym gąsienica odstaje od koła. Zobacz czy się uda poprawić (zdemontować i jeszcze raz zmontować) bo obecny stan zepsuje cały efekt modelu, nawet 0.5 tony błota nie pomoże. Okej, a i tak nie przewiduje dużej ilości błota ,tak nawiasem mówiąc. Trochę pomyślałem nad ułożeniem gąsek i odkleiłem je w końcu i przyczepiam od nowa, no ale żeby nie było łatwo trochę trzeba pokombinować i przy okazji dodałem trochę mieszankę brązu na narzędzia. Tak wygląda to prawidłowe ustawienie ,jak dla mnie trochę odstają od kadłuba :/ Na razie to tyle. Mam jeszcze pytanie czy są jakieś metody aby wykonać jakieś no nie wiem skrzynki amunicyjne czy jakieś dodatki(poza skrzynkami to o innych dodatkach nie słyszałem) ,żeby ten już SF wyglądał troszkę lepiej z tymi gąsienicami. Dziękuje i pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Teraz ułożenie jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Spokojnie, Tygrys ma jeszcze błotniki i wtedy gąsienice nie odstają tak bardzo jak teraz może się wydawać. Myślę, że dobry materiałem byłby stare startery do telefonów, patyczki po lodach bądź te które są w MC dodawane do mieszania kawy. Jeśli potrzebujesz więcej polistyrenu różnej grubości poszukaj w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Spokojnie, Tygrys ma jeszcze błotniki i wtedy gąsienice nie odstają tak bardzo jak teraz może się wydawać. Myślę, że dobry materiałem byłby stare startery do telefonów, patyczki po lodach bądź te które są w MC dodawane do mieszania kawy. Jeśli potrzebujesz więcej polistyrenu różnej grubości poszukaj w internecie. I tak właśnie jest W sumie użyję błotników zestawowych ,bo do zrobienia własnych brak mi umiejętności. Krótko i na temat: Popracowałem tylko przy lewej gąsienicy ,baboli troszkę jest ,ale i tak efekt wygląda lepiej. I nie wiem czy płyty silnikowej w jakiś sposób nie zagospodarować , czy zostawić taką I nie za bardzo wiem , co zrobić z wydechami Jeszcze na samym kadłubie muszę pomalować detale i co nieco przykleić . Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Nikt nic nie powie :( ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 jest o niebo lepiej śmiało kontynuuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 jest o niebo lepiej śmiało kontynuuj! Dziękuje za doping Tymczasem....z nudów zabrałem się za klejenie zimmerit'u , czyli szpachlówka i kawałek wyprofilowanej ramki w dłoń (wcześniej to był kawałek puszki aluminiowej wetkniętej w rączkę wiertarki ręcznej ,takiej małej ). Jest to mój pierwszy zimmerit,ale i tak jest nawet przeciętnie , oczywiście wprawę trzeba nabrać . Przód: Bok: Mam jeszcze zamiar poprawić "pełne" wydechy. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Witam! Dorabiam zimmerit , idzie dosyć ciężko ,ale jak na pierwszy raz to nawet ładnie. Poprawiłem wydechy - ciut krzywo. I dwa manele z miliputa. Powiem szczerze ,że dorabianie szmat/płacht z miliputa i innych mas jest bardzo łatwe . Mam nadzieję ,że zdjęcia są na tyle wyraźne ,żeby móc coś ocenić. Dziękuje i pozdrawiam. Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 moim zdaniem nie wygląda to dobrze. Myślę, że problemem jest mała skala - małe elementy i brakuje Ci precyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 moim zdaniem nie wygląda to dobrze. Myślę, że problemem jest mała skala - małe elementy i brakuje Ci precyzji. Mógłbyś rozwinąć myśl ,bo nie za bardzo wiem o co Ci chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Niestety to "coś" na tyle wieży jest niepodobne do niczego, a ta "szmata" na pokrywie silnika wygląda jak kawałek rozwałkowanego ciasta. Pracuj dalej - głównie nad starannością wykonania bo wydechy też strasznie koślawe, a zimmerit strasznie popaćkany i nie bardzo trzyma skalę. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Witam! Jako ,że nie chce zostawiać niedokończony wątek (a takich mam pare) , to postanowiłem go uzupełnić tylko ,że z inną wersją tygrysa, tak więc jeżeli administracja mogłaby zmienić nazwę wątku na "Tiger I early Zvezda 1/72 to byłbym wdzięczny. Niedługo ruszam (albo długo). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi