Lutobor Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Jako że od żonki dostałem w prezencie Dorniera Do.17F to można powiedzieć że wracam do nauki modelarstwa redukcyjnego. Model będę robił z pudełka, malował pędzlami (jak mnie wciągnie, i będę w Polsce to wtedy pomyślimy o jakimś aerografie).Niestety jakość zdjęć nie jest powalająca bo lustrzanka nie wyrzymała bliskiego spotkania z podłogą i zostało tylko to co ma tel. w sobie ;D Pudełko Instrukcja Plastik Malowanie kokpitu Na taśmie produkcyjnej ;) i od tyłu i jeszcze zgrubne malowanie drobnicy na później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Fajnie, że wracasz do dawnej pasji. Życzę pomyślności wszelakiej. Zestaw małżonka dość trudny na powrót wybrała - może to celowo - w żadnym wypadku nie daj się zniechęcić. Tym bardziej że załoga w ramkach wygląda na sympatyczną - co nie zmienia faktu, że przylecieli do nas w złych zamiarach... Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2014 Koledzy już wklejeni A tutaj mam pytanie czy tutaj nie jest jakiś błąd Zaklejone i zagipsowane góra i dół Tutaj będzie troszkę szlifowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2014 Dzięki Mikołaj. A teraz mam pytanie czy farba Tamiya TS-32 będzie dobra jako podkład będę malował pędzlem. I mam pomysła aby linie podziału zrobić wykałączką przed kamuflażem a może zrobić tylko washa tylko czy mi się to uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastk4 Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Kup farbę podkładową w spreyu (primer). Akryle słabo trzymają się powierzchni, więc wątpię żeby taka dała radę za podkład. Nawet podkład samochodowy w spreju byłby lepszy. Wykałaczką raczej linii podziałowych nie wyskrobiesz, drewno jest za miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2014 pastk4 sorki mój błąd miałem napisać że linie podziału pomalować czarną farbką wykałaczką (lub pędzelkiem) Czyli polecacie coś takiego http://www.super-hobby.it/products/Tamiya-Super-Surfacer-Primer-plastic-metal.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastk4 Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Acha No myślę że będzie w porządku ten podkład. A lepiej zrobić washa na koniec raczej. Jak już pomalujesz model to zabezpieczyć lakierem bezbarwnym i farbą olejną dla plastyków rozcieńczoną benzyną do zapalniczek robić washa, zacieki itp. Sprawdzone i bezpieczne dla modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 mam pytanie odnośnie doboru kolorów ten model wykonam tak jak jest na pudełku. Następny chciałbym wykonać w bardziej realnych kolorach, używam farbek tamiy i przy takich zamierzam zostać jak narazie udało mi się znaleść na forach coś takiego, gdzie mogę znaleść jakąś pełniejszą listę [edit]: http://forum.largescaleplanes.com/index.php?showtopic=42669That's the list with Tamiya's suggestions: RLM 02:- XF22:1 + XF49:1 RLM 65:- XF23:1 + XF2:1 RLM 70: XF27 RLM 71:- XF62:1 + XF49:1 RLM 74:- XF24:3 + XF27:2 RLM 75:- XF24:5 + XF50:1 RLM 76:- XF2:7 + XF23:1 + XF66:2 RLM 79:- XF59:3 + XF64:1 RLM 80:- XF58 RLM 81:- XF51:1 + XF64:2 RLM 82:- XF5 or XF5:1 + XF2:1 or XF5:1 +XF3:1 (Bright Green) RLM 83:- XF61 or XF24:1 + XF51:1 (Dark Green) "[/edit] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi