M.A.V. Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Galeria zaprezentowana na forum przez kolegę RH: viewtopic.php?f=64&t=41360 podziałała mi mocno na wyobraźnię. Postanowiłem wiec wydobyć z szafy swoje pudło z Walrusem, którego nabyłem zeszłej wiosny i zmobilizować się złożenia go w tym roku Przy okazji prezentuję in-box bo wart jest uwagi. To pierwszy model czeskiej firmy Valom którego stałem się właścicielem i mimo pewnych niedoróbek mogę polecić ich wyroby (jeśli inne są również tak "na bogato") Sporo nadlewek i dość nierówne krawędzie: Bardzo porządna instrukcja na kredowym papierze (sic!) niedużego formatu (B5) W zestawie jest zestaw kalkomanii oraz blaszek. Dodatkowo na bardzo sztywnej i grubej folii zostały nadrukowane zegary pokładowe - spotkał się już ktoś z takim dodatkiem? Niestety w instrukcji nie ma żadnej informacji jak się to montuje Jak pisałem zestaw jest "na bogato" więc prócz blaszek mamy też waloryzujące dodatki żywiczne: m.in. koła i bombeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 witam ,widać że porządny zestaw ,ile za niego dałeś ? mam pytanko czy w zestawie jest widoczny na pudełku ponton z figurką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2014 Arni44 - dokładnej ceny nie pamiętam, ale było to coś około 80 złociszy. W zestawie oczywiście nie ma pontonu z rozbitkiem (to tylko taka artystyczna impresja autora rys. na pudle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Dodatkowo na bardzo sztywnej i grubej folii zostały nadrukowane zegary pokładowe - spotkał się już ktoś z takim dodatkiem? Niestety w instrukcji nie ma żadnej informacji jak się to montuje Najpierw tą folię psikasz OD SPODU na biało i wycinasz po obrysie. Potem jedziesz na czarno czy innym właściwym kolorem tablicę, która jest na blaszce. Następnie podklejasz folię pod blaszkową tablicę, żeby zegary były widoczne w otworkach. Wklejasz do kokpitu. I gotowe. Ja tak przynajmniej to robię w 1/48, ale jak znam życie, to zaraz się okaże, że poprawnie wykonuje się to zupełnie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Imć Wachmistrzu dzięki za wyczerpujące objaśnienie. Pewnie jeszcze temat wypłynie na "warsztacie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi