Twitch Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Witam Pamiętam jak dziś kiedy przychodziłem do dziadka jako mały bajtel zawsze oglądałem jego samoloty starannie poukładane na półce. Jeśli by mnie ktoś zapytał skąd wzięła się u mnie pasja do modelarstwa to spoko i bez zastanowienia powiem że od mojego dziadka. Początkiem tamtego roku mój dziadek złożył spitfire w skali 1:24 a ja mu go pomalowałem... jakiś czas temu stwierdziłem że spróbuje swoich sił w lotnictwie i na warsztat trafił również Spitfire z tym że w skali 1:48. Podchodzę do modelu na spokojnie wręcz relaksacyjnie... szczerze to nawet nie wiem w jakim malowaniu go zrobię. Na pewno wiem że następny samolot będzie już robiony z większą odpowiedzialnością. Spitfire 1:24 Spitfire 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Te czarne kreski nie zapowiadają się niestety dobrze. Marker wychodzi potem spod farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Te czarne kreski nie zapowiadają się niestety dobrze. Marker wychodzi potem spod farby. W sensie że potem za mocno przebija przez "właściwy" malunek czy jak?? Coś w tym musi być bo nie jesteś pierwszą osobą która mi odradza tego markera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Farba nie trzyma się markera. Lepsze rozwiązanie: preshading, później wash. Kup jakiś tani model i zabaw sie w testy jak NASA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Nawet nie chodzi o to, że przebija, bo to byś załatwił koleją warstwą farby. Marker nawet zamalowany, po pewnym czasie i tak wyłazi na wierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2014 Dzięki panowie za rady... dzisiaj kupiłem nowy aero więc jutro coś pokąbinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 na spita zawsze chętnie popatrzę; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Uuu la, la. Widze Janusz że jak ja miałem ty masz teraz chrapkę na latadło. Coś nas - pancerniaków czasem tutaj popycha. Już sobie dodałem do obserwowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi