mae Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Z racji, że w kioskach ukazała się nowa kolekcja modeli w skali 1/72, dałem się skusić :P Mam już zapas tankietek i C2P ale z racji, że już dawno nic nie malowałem, postanowiłem się wziąć za niemiaszków. Jest to mój pierwszy czołg w skali 1/72. Model jeszcze nie był kurzony/brudzony. Ponieważ zawsze dla modeli robię jakieś podstawki/dioramy czy winiety, z tymi modelami też tak będzie. I jego przyjaciel :P Zapraszam do komentowania. Z racji, że ze skalą 1/72 nie pracowałem jakieś pomysły przydadzą się. Modeli waloryzować nie chcę, robię je dla zabawy i powrotu do wprawy w malowaniu. Cytuj
Piotr_P Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 niteczka się do gąski przyczepiła ; ) ale reszta świetna, biorąc pod uwagę rozmiary ... ja się nie znam ale dla mnie bomba Cytuj
POLAKKK Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Przód PZ I wygląda jakby go glony dopadły Bardzo fajne modele. Cytuj
skala72 Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Super, będę zaglądał. Rozumiem, że tu będą wszystkie niemieckie tanki z serii?? Cytuj
mae Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Napisano 13 Stycznia 2014 Cieszę się, że ktoś zauważył glony O taki efekt mi chodziło hehe. Czy wszystkie niemiaszki z serii będą to nie wiem, muszę jeszcze pomyśleć nad scenką w której wezmą udział. Być może pewne maszyny zdubluję Muszę się jeszcze rozejrzeć w figurkach wrześniowych, bo nie mam pojęcia co jest dostępne w skali 1/72 :P Cytuj
skala72 Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Jeżeli chodzi o figurynki, to są już (wreszcie!!!) 2. zestawy pancerniaków (do tankietek, 7TP, Wz.34, itd...) i CKM wz.30 z obsługą firmy Ścibor Miniatures. Gorąco polecam, nawet jak mają 28mm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi