kacpi1234 Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Witam, po kilku letniej przerwie nie mogłem dłużej patrzeć jak moje pudła z modelami stoją i się kurzą. Przepraszam za moje poprzednie nie słuchanie się poleceń, i dziecinne zachowanie, już się to nie powtórzy, dużo poczytałem forum zanim zabrałem się za modele znowu. Jestem w trakcie kończenia Hondy MVX250F firmy Tamiya w skali 1:12, którą zacząłem 2-3 lata temu i pojawi się galeria. A teraz na temat moim wybrańcem na model po przerwie jest Subaru Impreza firmy Fujimi w skali 1/24 , chciałbym wprowadzić trochę modyfikacji w kierunku tuningu i liczę na pomoc i opinie. Plan jest taki aby obniżyć, model, dołożyć jakieś dokładki żeby siedział jak najniżej. Wstępnie zrobione rzeczy : 1. Złożyłem i zaszpachlowałem dziury w fotelach : 2.Przymiarka kasty , koła będą takie jak na foto, jednak zastanawiam się nad spoilerem. 3. Zamieniłem oryginalne tarcze z pudła (po lewej) na te z zestawu tamki po prawej 4. Pomalowałem most, osłonę silnika i zacząłem robić wydech przelotowy od zera 5. Z gratów znalezionych w pudle po innych modelach znalazłem lepiej odwzorowany wał i go spasowałem do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Spojler nr 2 lub wcale. 3 odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 Dokładniejsze foto ze spoilerem 3 wrzucę jutro, jak go pomaluje, bo obecnie jest przyklejona do niego wykałaczka aby ułatwić sobie malowanie, i dlatego jest on tak wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Bez spojlera będzie dobrze . Bardzo dobra decyzja co do tarcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 Mam pytanie, jak obniżyć zawieszenie? Obciąć ogniwo w sprężynie czy może macie inne sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Pokaż jak wygląda zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 pozwoliłem sobie pożyczyć fotki z innego tematu : oraz amorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Mógłbym dostać jakąś rade na temat amorków, mam sprężynę z naciągu w markerze paintballowym i myślę że to będzie najlepsza opcja, całe podwozie spasowane, i pomalowane. Rozebrałem stary model Imprezy z 2001 roku i chyba zapożyczę kilka części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Przecinasz amora i kleisz usuwając go tyle, ile chcesz. Tak najprościej obniżyć. Co do tych spoilerów i tuningu, najlepiej z oryginalnym spoilerem, ew. bez. Poza tym felga fajna, jak będzie ładnie spasowana z nadkolem, to będzie spoko. Jeśli o dokładki chodzi, z przodu najlepiej będzie taka pasowała, bo to tego koła, które chcesz dać, to nic cięższego nie pasuje za bardzo, żadne dyfuzory itd. http://www.forcegt.com/wp-content/uploads/2011/05/2011-HellaFlush-37.jpg http://www.stancenation.com/wp-content/uploads/2012/09/216.jpg Na tył możesz jeszcze taki zestaw lotek wystrugać: http://aclassblog.files.wordpress.com/2011/01/sti_fitment_04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Przecinasz amora i kleisz usuwając go tyle, ile chcesz. Tak najprościej obniżyć. No ok, to ci się obniży amor. Z tym że przecież te części są mocowane w dwóch miejscach - do podwozia i zawieszenia. Wyłącznie skrócenie amortyzatora chyba powoduje inną, może troszkę niepożądaną sytuację - amortyzator nie będzie miał jak się osadzić na docelowym miejscu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 No to sobie trzeba z tym poradzić, zrobić podkładki do wahacza, wygiąc wahacz/przykleić pod takim kątem, żeby się stykał z amorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Dzięki wielkie, zrobie tak jak napisaliście, czyli utnę sprężyny trochę, może pokombinuje ze sprężyną z markera paintballowego, i wahacze dam pod kątem żeby pasowało może jutro coś pokombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 No to sobie trzeba z tym poradzić, zrobić podkładki do wahacza, wygiąc wahacz/przykleić pod takim kątem, żeby się stykał z amorem. No i mnie o taką konkretniejszą pomoc chodzi Dzięki wielkie, zrobie tak jak napisaliście, czyli utnę sprężyny trochę, może pokombinuje ze sprężyną z markera paintballowego, i wahacze dam pod kątem żeby pasowało może jutro coś pokombinuje Jeśli chciałbyś zrobić negatyw, to było w jakimś wątku warsztatowym również z subaru to fajnie pokazane. Warto poszukać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2014 Tak widziałem, niestety w moim modelu nie jest to takie proste, poza tym nie przepadam za negatywem za bardzo, może jakiś lekki się zrobi. Jeśli jutro się za niego nie wezmę to najbliższa aktualizacja pojawi się za 1,5 tyg. z powodu wyjazdu, na którym będę coś dłubał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Po przerwie zabrałem się znowu za subaru, tym razem zmieniłem lekko koncepcje i felgi będą w Imprezy WRC 2002r. Spasowanie na tym zdjęciu jest ostateczne, nie będzie wyżej ani niżej, jestem w trakcie obniżania przodu Zaszpachlowałem i wyrównałem tylny zderzak a z przodu wyciąłem poprzeczkę aby powiększyć otwór na intercooler Oraz złożyłem podwozie i lekko je przybrudziłem i zużyłem I mam pytanie, czym najlepiej zmyć chrom z revella i italeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 zmywanie "chromów fabrycznych" tylko KRET tylko uważaj by i plajstikuku nie zjadło PZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Nie mów tak, bo można je zmyć cleanluxem. Nalej do miseczki cleanluxu by zanurzyć części w chromie i włóż je do środka - co jakiś czas sprawdzaj stan, zejdzie bezinwazyjnie, nie musisz się bać o plastik. U mnie leżały części od Morrisa tamki kilka dni, bez stresu o tworzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Bardzo ładne podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Dziękuje, podwozie jest już w 100% skończone, zabrałem się za wnętrze i modyfikacje karoserii. W wolnej chwili zrobię zdjęcia i wrzucę tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 4 Lutego 2014 Autor Share Napisano 4 Lutego 2014 Mała aktualizacja, a więc zrobiłem w 100% podwozie, zamaskowałem szyby , oraz zabrałem się za wnętrze, będzie ono jeszcze malowane i zmatowione trochę więc nie będzie się błyszczeć , a oto fotki: trochę mi się farba złuszczyła albo coś się stało na półce za siedzeniami i będę to jeszcze poprawiać Zrobiłem wstępną podsufitkę : I tutaj ostatni drobiazg, nie wiem czy widać dobrze bo zdjęcie robione telefonem, ale niektórzy przypinają miśki w takie miejsca albo coś w tym stylu a ja zrobiłem coś podobnego do sprężyny Proszę o rady i oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi