FLYNN Napisano 29 Września 2007 Share Napisano 29 Września 2007 Witam wszystkich Jestem nowym uzytkownikiem, mam na imie Grzegorz. Od dawna intersuje sie ciezarowkami, a co za tym idzie rowniez modelarstwem. Chcialem Wam przedstawic model Italeri VOLVO FH-12 GLOBETROTTER. Jest to dosc stara kostrukcja, zeby nie sklamac ma 9 lat!! Pomysl byl oparty na prawdziwym ciagniku, jednak zdjecia juz nie posiadam Wypadaloby dodac maly opis zmian;) Na poczatku chcialem powiedziec, ze model nie jest wykonany precyzyjnie tzn. nie jest malowany areografem. Niektore elementy sa pomalowane pedzelkiem;) cala kabina jest zlozona i niepomalowana, oryginalny kolor byl taki jaki chcialem miec, wiec zrezygnowalem z tego tytulu i efekt jest jaki jest;P Dodanych jest kilka elementow tuningujacych z zestawu italeri, zmienione zostaly kolory felg co moim zdaniem dodaje duzego uroku:D Tak jak juz wymienilem wyzej jest to odwzorowany model prawdziwej ciezarowki, ktora rowniez tak miala pomalowane obrecze:) ciekawostka jest zdezak, na ktorym sa lancuch. Jest to zwykly pomalowany lancuszek, natomiast siatka na przednich lampach to siatka uzyta z pojazdy wojskowego firmy tamiya;P przerobce zostal poddany rowniez uklad wydechowy, jak widac nie jest to klasyczna rura:D ta "rureczka" dodaje amerykanskiego klimatu co tez jest znakomitym rozwiazaniem;) To chyba tyle, porsze o szczere komentarze Na zakonczenia, moze ktos posiada zdjecie prawdziwej wersji choc troszke podobnej do mojego modelu;) Z gory dzieki! POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Września 2007 Super Moderator Share Napisano 29 Września 2007 Cześć. No ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 29 Września 2007 Share Napisano 29 Września 2007 Całkiem spoko, tylko powiedz mi do czego mają służyć te łańcuchy przy przednim zdeżaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Września 2007 Super Moderator Share Napisano 29 Września 2007 To się nazywa mini tuning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr 30 Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 no ładny super z ta siatka na lampach widziałem takiego MANa na trasie SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Podoba mi się instalacja, z tyłu kabiny i przewodziki w silniku. A czy kabinę malowałeś. No i jeszce w zderzaku co zrobiłeś żle, to nie potrzebnie ta siatka, jak już to daję się ją tylko, przy dolnych światłach w zderzaku tych co nie dałeś siatki. A na górzę nie potrzebnie ale jak Ci się podoba to jest okej spoko pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Wszystko ogólnie wporządku ale te felgi kolorowe troche mało gustowne I kable na silniku troche za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLYNN Napisano 30 Września 2007 Autor Share Napisano 30 Września 2007 Całkiem spoko, tylko powiedz mi do czego mają służyć te łańcuchy przy przednim zdeżaku? W opisie modelu napisalem, ze opieralem sie na prawdziwym volvo stad tez lancuchy na przednim zderzaku, a do czego maja sluzyc nie mam zielonego pojecia jak dla mnie sa swietne Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLYNN Napisano 30 Września 2007 Autor Share Napisano 30 Września 2007 Podoba mi się instalacja, z tyłu kabiny i przewodziki w silniku.A czy kabinę malowałeś. No i jeszce w zderzaku co zrobiłeś żle, to nie potrzebnie ta siatka, jak już to daję się ją tylko, przy dolnych światłach w zderzaku tych co nie dałeś siatki. A na górzę nie potrzebnie ale jak Ci się podoba to jest okej spoko pozdrawiam. Kabina jest malowana. Dodalem rowniez firanke z chusteczki( zlotej), kocyk rowniez z chusteczki i poduszke (plastelina owinieta w chuteczke;)) oraz CB radio (wszystko widac na fotkach ponizej. A co do siatki na lampach rowniez w prawdziwym ciagniku tak bylo... Szkoda, ze juz nie posiadam tego zdjecia :/ Pozdrawiam ;) To się nazywa mini tuning. Jak zwal tak zwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2007 Super Moderator Share Napisano 30 Września 2007 Witam. Model naprawde mi się podoba. A tym mini tuningiem nie chciałem cę urazic a śmiałem się dlatego że mam zdjęcie ciężarówkiktóra ma tyle dodatków przez które niewiadomo czy to jesy jeszcze samochód czy pojazd kosmiczny. A co znaczt ten skrót T.I.R. bo kiedyś prawie do każdej ciężarówki taka tabliczka była przyczepiona a teraz żadko takie tabliczki widuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 A co znaczt ten skrót T.I.R. bo kiedyś prawie do każdej ciężarówki taka tabliczka była przyczepiona a teraz żadko takie tabliczki widuję? Jest to nazwa konwencji celnej. Obecnie żadko je widujesz, bo ciężarówki głównie jeżdzą po Unii Europejskiej, a tam nie ma tej konwencji. Więcej pod tym adresem: http://www.pkmc.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=56 A teraz o modelu. Ładnie wykonany, ciekawy brudzing, jednak kable mogłeś zrobić w jednym kolorze, bo takich koloroów tęczy nie mają nawet w volvach do Crasch testu[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Cześć Ładny modelik Szczególnie przypadła mi do gustu kabina A firanka wyszła bardzo fajnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLYNN Napisano 30 Września 2007 Autor Share Napisano 30 Września 2007 Witam.Model naprawde mi się podoba. A tym mini tuningiem nie chciałem cę urazic a śmiałem się dlatego że mam zdjęcie ciężarówkiktóra ma tyle dodatków przez które niewiadomo czy to jesy jeszcze samochód czy pojazd kosmiczny. A co znaczt ten skrót T.I.R. bo kiedyś prawie do każdej ciężarówki taka tabliczka była przyczepiona a teraz żadko takie tabliczki widuję? Nie uraziles mnie Cieszy mnie fakt, ze model sie podoba! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Całkiem całkiem ten "staruszek". Ten kurz, który na nim przez te wszystkie lata osiadł spełnia teraz rolę śladów eksploatacji Natomiast mały minusik daję za okablowanie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Fajnie poskładana chusteczka w kabinie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam-m- Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Super extra bajer model piekne volvo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Witam, Fajny modelik, ale jak zrobiłeś CB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-astra Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 bardzo ładny zbiornik na paliwo ? ładnijeszy niz prostokątny. CHyba jak sie nie myle pochodzi ze starszych akcesorii italeri ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Hejas! Sorki, ale dopiero teraz zobaczyłem temat Zarówno mi jak i mojemu niewtajemniczonemu bratu bardzo podoba się Twój model. Te łańcuszki też widziałem na kilku ciężarówkach. Tak jak elefantes powiedział mały minusik należy się za okablowanie silnika ponieważ jest różnokolorowe, a to nie jest zbyt realistyczne... Natomiast sam wygląd zewnętrzny ciągnika jest wręcz wspaniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Przemku drogi wręcz jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLYNN Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 Witam, Fajny modelik, ale jak zrobiłeś CB Witaj! CB zrobione jest ze zwyklego drutu owinietego na gwozdziu, jak dobrze pamietam;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLYNN Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 bardzo ładny zbiornik na paliwo ? ładnijeszy niz prostokątny. CHyba jak sie nie myle pochodzi ze starszych akcesorii italeri ? Witaj! Nie mylisz sie zbiornik pochodzi ze starego zestawy italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 8 Lutego 2008 Share Napisano 8 Lutego 2008 Witaj! CB zrobione jest ze zwyklego drutu owinietego na gwozdziu, jak dobrze pamietam;) Pozdrawiam Witaj, czy może robiłeś radio i gruszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLYNN Napisano 8 Lutego 2008 Autor Share Napisano 8 Lutego 2008 Witaj! CB zrobione jest ze zwyklego drutu owinietego na gwozdziu, jak dobrze pamietam;) Pozdrawiam Witaj, czy może robiłeś radio i gruszkę. Hmm... szczerze, nie pamietam:/ Nie mam obecnie dostepu do modelu (mieszkam w Anglii )volvo zostal w rodzinnym domku... Jak dobrze sobie przypominam to tylko gruszka i kabel jest dorobione, cos podobnego do radia bylo oryginalnie przez italeri wytloczone w gurnej czesci kabiny;) ale glowy nie daje pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi