JACER Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Witam Chciałem podzielić się, w tym miejscu, pierwszymi wrażeniami z mojego ostatniego nabytku. Jest to model współczesnego japońskiego czołgu Type 90 JGSDF (Japan Ground Self Defense Force) firmy Tamiya w skali 1:35. Nr katalogowy 35208. Jest to wersja modelu z dodatkowa ramką (89564), umożliwiającą wykonanie modelu (dioramki/winietki) w czasie załadunku pocisków (2 dodatkowych żołnierzy, części „automatycznego systemu ładowania” [do zamontowania w wieży] oraz pociski i skrzynki na nie). Typowe dla Tamiya pudełko: Oraz jego zawartość: Model wykonany jest z plastiku w kolorze ciemnej zieleni (osobiście wolę ten plastik w piaskowym kolorze, mam też wrażenie, że ten jasny troszkę się lepiej ‘obrabia’). Wanna: Pierwsza ramka: Szczegóły tylnej części nadwozia: Druga ramka: Szczegóły wieży: Kolejna ramka: Koła i inna ‘drobnica’ (x2): Tradycyjne Tamiya’owskie dodatki: Instrukcja, schemat malowania i kalki: Dodatkowa ramka, o której pisałem wyżej: Oraz instrukcja i kalkomanie do niej: Po wstępnych oględzinach dochodzę do wniosku, że model ten reprezentuje typowy dla Tamiya poziom. I chociaż to nie młodzieniaszek (po wewnętrznej stronie wanny można znaleźć datę 1996) to i tak trzyma się całkiem dobrze. Przewidywana mała ilość szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Prezentuje się bardzo dobrze, ale nie znam tego czołgu i nie ma porównania. Znając Tamiya'e tyle o ile, model powinien być bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Jest bardzo dobry miałem takie 2,ale Type 10 jest fantastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Potwierdzam słowa Kol. KrzychuP model składa się rewelacyjnie. Na konkursach jak byłem ze swoim, to pierwszy wrażenie i pytanie było do mnie, co to za model Leoparda, taki trochę dziwny. Miałem z tego ubaw. Ale wracając do modelu, składa się ja LEGO. Ja do swojego dokupiłem tylko siatki na grille z Eduard'a. Efekt mega lepszy. Nad Type 10 się zastanawiam. Pozdrawiam Maciej BUDYŃ Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Ja już w swoim trochę 'grzebię' i potwierdzam - nie ma problemów z klejeniem Co do jego wyglądu, to faktycznie - brat bliźniak Leoparda ;) A Type 10 też bardzo fajny, ma taką ciekawą futyrystyczną bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi