FAHR Napisano 29 Września 2007 Share Napisano 29 Września 2007 Witam Obecnie na warsztacie, właściwie już końcówka. Model Armo (żywica), skala 1/35. Jutro daje pierwszą warstwę kolorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoleski Napisano 29 Września 2007 Share Napisano 29 Września 2007 dla mnie bomba pomimo ze to nie moja skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 3 Października 2007 Autor Share Napisano 3 Października 2007 Na zielono... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Normalnie Ci i Sokolowi zazdroszcze tych ostatnich modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Nie mogę pojąć jak można skleić model, a potem malować A w sumie nie potrafię sobie nawet tego wyobrazić, FAHR czy ty układ jezdny masz już pomalowany A model oczywiście bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 No to jeszcze model jakiegoś ODSa w 1:35 i możemy wspólnie zrobić dioramę z desantem na plaży Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 A w osłonie ORP Warszawa, ORP Hutnik i Metalowiec i jeszcze Mi-2R jako zabezpieczenie ratownicze dla desantu i to wszystko w 1:35...ale to by na kolana rzucało ogromem. I jeszcze jakąś hale sportową, żeby to ustawić. Dobry pomysł na projekt grupowy. Ja dorzucam BRDM'a, Szyłkę i coś tam jeszcze znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 4 Października 2007 Autor Share Napisano 4 Października 2007 Nie mogę pojąć jak można skleić model, a potem malować Rolling Eyes A w sumie nie potrafię sobie nawet tego wyobrazić, FAHR czy ty układ jezdny masz już pomalowany Ehehe, ja też sobie tego nie wyobrażam, dlatego układ jezdny jest już pomalowany i zabezpieczony No to jeszcze model jakiegoś ODSa w 1:35 i możemy wspólnie zrobić dioramę z desantem na plaży Smile A w osłonie ORP Warszawa, ORP Hutnik i Metalowiec i jeszcze Mi-2R jako zabezpieczenie ratownicze dla desantu i to wszystko w 1:35...ale to by na kolana rzucało ogromem. I jeszcze jakąś hale sportową, żeby to ustawić. Weźcie Panowie przestańcie, bo mi się to w nocy będzie śniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 No to jeszcze model jakiegoś ODSa w 1:35 i możemy wspólnie zrobić dioramę z desantem na plaży Achhhhhhhh to byly czasy foto:WAF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 Piękne zdjęcie... łezka się w oku kręci ... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 Ech, te Nasze Marines...szkoda, no naprawdę szkoda. Chodź wiadomo, że czas TOPAS'ów przeminął, ale można by je dzisiaj zastąpić, ale nie BWP, a np. Rysiami, czy Rosomakami. Ale zdjęcie ładne, no to co Panowie robimy dioramę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 ......aaaaaaa wsparcie lotnicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 Mig -23 Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 SU-czki 7BKL i 20...bo na 22 jeszcze trochę za wcześnie. MiG-19 ze Słupska jako osłona myśliwska, no może jeszcze MiG-21F13, no to byłby wypas. Tylko jeszcze jaka skala, chyba 1:72...bo wszystko jest, no poza "łódkami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 foto:WAF Panowie, mam pytanko, może trochę nie na temat... Uświadomcie mnie, czy sie myle, ale taką wieżę widziałem też na SKOCie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 Dokladnie. To ta sama wieża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 To był nasz patent. Czesi nie stosowali tego typu wież, ani na TOPAS'ach ani na SKOT'ach. A na TOPAS'ach nie stosowali żadnej wieży (z tego co pamiętam). Rosjanie na swoich BTR-50 też nic nie montowali. Możliwe, że gdzieś na świecie te wozy miały zamontowane uzbrojenie na stałe w wieży, ale to byłby, tak jak u nas "wniosek racjonalizatorski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Października 2007 Autor Share Napisano 14 Października 2007 Na węgierskich i egipskich Topasach/BTR-50 są wieżyczki w miejscach jednego z włazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 No to jeszcze model jakiegoś ODSa w 1:35... Kurde, model miałby 2 metry długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 No to jeszcze model jakiegoś ODSa w 1:35... Kurde, model miałby 2 metry długości Miodzio.... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Cytat: "Na węgierskich i egipskich Topasach/BTR-50 są wieżyczki w miejscach jednego z włazów." To jest to co już napisałem powyżej, a mianowicie, wieże na TOPAS'ach były montowane przez zakłady remontowe, a nie przez fabrykę, która produkowała te wozy. Bo nawet, jak się okazuje Czesi też montowali wieżyczki z km 7,62 mm. Polacy mieli najbardziej zaawansowaną wieże model - TOPAS 2AP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 30 Października 2007 Autor Share Napisano 30 Października 2007 Koniec. Efekt w galerii. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi