subaroman Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Witam wszystkich. Na wstepie zycze wszystkiego dobrego w nowym roku. Dawno nic nie publikowalem na lamach forum, wiec z nowym rokiem przyszedl czas na nowa galerie (pierwsza z wielu, bo prace ida pelna para i kilka modeli czeka na fotki). Przedstawiam model Opla Calibry z wyscigowej serii DTM, produkcji Tamiyi w skali 1/24, ktorego pierwowzor brylowal na niemieckich torach wyscigowych. Samochod wykonalem prosto z pudla bez specjalnych dodatkow. Jest kilka brakow i kilka rzeczy zrobilbym inaczej, ale efekt nie jest zly i model bardzo mnie cieszy. Zdecydowanie bedzie ozdoba mojej kolekcji. Zdjecia sa dosc slabej jakosci, wykonane telefonem komorkowym, ale jak tylko bede mial taka mozliwosc, to zrobie nowe fotki przy uzyciu odpowiedniego sprzetu. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stifler Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Ogladajac takie prace mam ochote zakonczyc ze swoim modelarstwem, mysle ze predzej kaczynski z tuskiem wyskocza na zimnego lecha i kaczke niz mi sie uda chodz w czesci zrobic taki lakierek:) Naprawde fajny model, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Miodzio Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 jestem pod wielkim wrażeniem jakby dać odpowiednie tło to dałoby się pomylić ze to prawdziwa Calca.Bardzo mi sie podobają klosze tylnych lam jak oryginał.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 blacha się błyszczy jak psu.....dzwonki ;). Swietny model i miło Cię znów widziec na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Naprawde piekny, cudne 'lustro'. Sam zawsze chcialem zrobic ten model, ale jakos tak inne projekty wychodza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Ale ciasteczko a ten czarny lukier... poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Tak, lakier jest genialny, szczególnie, że czarny to bardzo trudny kolor do polerki i "lustrowania" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Zawsze się zastanawiałem widząc ten model na allegro jak może wyglądać po zrobieniu. Teraz już wiem, wygląda świetnie. Lakier igła. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Model bardzo fajny a mianowicie mam pytanie jak zrobiłeś karoserie i kalki że nie widać tych przezroczystych ramek wokół nich i czym polerowałeś kaloserie że tak się błyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 26 Lutego 2014 Autor Share Napisano 26 Lutego 2014 Witam. Dzieki za komentarze. Model bardzo fajny a mianowicie mam pytanie jak zrobiłeś karoserie i kalki że nie widać tych przezroczystych ramek wokół nich i czym polerowałeś kaloserie że tak się błyszczy. Polozylem tylko jedna warstwe lakieru bezbarwnego, ktory troszke wypolerowalem, bo dosc dobrze rozlal sie podczas malowania (patrz foto ponizej). Polerowalem najdrobniejsza pasta polerska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miauryc Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Bardzo ładny model/ Choć ja sam za Calibrą nie przepadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Jako ze sam mam opla calibre tyle że 1:1, i jestem wielkim,fanem tego samochodu,to musze powiedziec że naprawde świetnie Ci wyszedł ten model,bardzo mi sie przednie reflektory podobają.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi