METYS Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Efekt dwóch wieczorów dłubania. Planuje zrobić jednobarwne malowanie co by poćwiczyć na nim cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 A nie chcesz może skusić się na kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Nie chcę poćwiczyć na nim modulacje, a te wszystkie skosy świetnie się do tego nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 a jaka barwa kamo pustynne czy zielone ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Zdecydowanie pustynne. Musze tylko zakupić farbe i pare innych dupereli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 no to czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Szkoda, że nie będzie w plamy, podpatrzyłbym, bo u mnie czeka na wenę, a tak to może by coś drgnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Zakładaj warsztat Kolego, razem będziemy się dopingować ! Ja za plamy się nie biorę też dlatego że oklepane trochę. A poza tym obiło mi się gdzieś w jakimś temacie coby ponoć czarna plama miała się też znajdować na płycie silnikowej. Malowanie z instrukcji tego nie uwzględnia, ale jak sie przekonałem w temacie Junkersa, instrukcja potrafi być fikcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domi Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Cześć Malowanie dwubarwne z instrukcji Tamiyi nie jest błędne tylko niepełne. Brakuje czarnych plam na górnych powierzchniach i co ważniejsze....trzeciego koloru :-)))) Ten schemat uzupełniany był dodatkowo białym kolorem /na dolnych skosach wieży, dolnej przedniej płycie kadłuba oraz 1/3 obwodu lufy od dołu/. Był to tak zwany "countershading" mający na celu zniwelowanie, wyraźnie odcinających się w afrykańskim słońcu, cieni na tych powierzchniach. Na zdjęciach z epoki w zasadzie niemożliwe jest znalezienie tego białego, ale Brytyjczycy dokładnie przestrzegali regulaminowych schematów więc można przyjąć że ten kolor tam miał być. Kiedyś udało mi się popełnić takiego łaciatego Crusadera ;-) Jeśli zdecydujesz się jednak na tego "dwukolorowego" daj znać to w weekend podeślę Ci skany oryginalnej instrukcji dotyczącej takiego malowania Dodatkowo jedna uwaga - chyba zapomniałeś o płycie pancernej obok "budki" kierowcy tuż nad okrągłym włazem w miejscu wieżyczki z km-em /która była montowana w wersji Mk.I/. Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 ja mam 3 rozgrzebane czekają na przypływ weny jeśli chcesz podeśle ci fajny artykuł na temat tego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Chętnie popatrzę na tę modulację i mam nadzieję, że czegoś sie nauczę przy okazji fajnie "Anglika" widzieć wśród wielu niemieckich maszyn na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Panowie, dzięki za chęć pomocy z malowaniem. Ja jednak pozostane przy jednobarwnym z 7th armored division. Domi dzieki za zwrócenie uwagi na brak płyty. Niestety pozostałości ramek wywaliłem. Będę musiał dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dardob Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Podpinam się pod temat ;) Jeden z modeli który mnie kusi do sklejenia... Bardzo jestem ciekam efektów. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi