misioptys Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Witam, w mojej najnowszej galerii. Gdyby Batman jezdzil mercedesem, to na pewno bylby to ten model Od kiedy pierwszy raz zobaczylem ten samochod w Gran Turismo 4 zakochalem sie. Gdybym mogl oddalbym reke, noge i pare innych narzadow, zeby taki miec(tylko jak bym nim wtedy jezdzil?) Model to produkt Fujimi, zmian praktycznie zero, troche flocku we wnetrzu. Ogolnie model typowo na ochloniecie, tak dla relaksu. Zapraszam. I na koniec male porownanie. zasadniczo nie lubie robic takich samych modeli w tych samych wersjach, ale tu zrobilem wyjatek. Dwa 'mieczyslawy': pol mat malowany pedzlem, sprzed okolo czterech lat (drugi model po dluuuugiej przerwie w modelarstwie) i jego nowy brat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Powiem tak..... Jeden z najpiękniejszych modeli mietka.... Sam przymierzam się do zakupu takiego... Fajne modele mat świetny choć mogłeś poprawić znaczek z tylu bo trochę "lipa"ogolnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Piękny i czysty model. Świetny lakier. "Młodszy" wygląda, jak dla mnie, dużo lepiej . Jedyne co mi nie pasuje to te felgi (ustawienie, wzór) ale to kwestia gustu . Na 3 fotce od dołu wygląda genialnie. Cieszę się, że sie jarasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 No trochę narządów będziesz musiał sprzedac http://www.carandclassic.co.uk/car/C413252 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Masz u mnie duży + za tematykę 201 jest trochę niedocenianym Mercedesem ale ma sporo ciekawych wersji. Co do wykonania, to widać postęp w porównaniu do poprzedniego modelu, jednak kilka niedociągnięć też jest. O ile malowanie detali (np znaczka i zamka na klapie), wash felg, reflektory i grill wymagają trochę wprawy i nie każdemu wychodzą, to zamontowanie gwiazdy na masce na takim "sztorcu" jest ewidentnym niedociągnięciem. Na szczęście łatwo możesz to poprawić i modele (oba) znacznie zyskają na tym zabiegu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 E nooo...skąd masz tego miecia?!?! kocham ten model Merca. Widzę, że producent spartolił nieco sprawę z atrapą ale cóż...życie. Co do prawdziwego...moge załatwić albo tzw. Evo look w granicach 6000 lub 100% Evo II w zaleznosci od stanu w cenie między 25 a 60 tys. Euro...tak wiec jakbyś miał taką gotówkę wal jak w dym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Dzieki wszystkim za komentarze. Znaczek z tylu, to cos co mnie samego najbardziej kluje w oczy, ale jakos metoda suchego pedzla mi nie wychodzi Adamus- felg nie washowalem, bo chcialem takie jak spod igly, znaczek skroce i poprawie (przyznam, ze sam nie zauwazylem jak to sterczy.).Z grillem tez troche brak mi wprawy, malowalem chromem z puszki, dopiero zaczynam eksperymenty z allcladem. Powiedz mi tylko prosze co wg. Ciebie nie tak ze swiatlami, bo tak sie wpatruje i sam nie wiem. Thombike- Dobra oferta, he he, ale nerek i pluc do sprzedazy mi nie starczy , a replika to jednak nie to samo. A model to Fujimi 1/24 i brytyjski e-bay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Światła, a konkretnie odbłyśniki reflektorów, zlewają się w jedną matową całość z ramkami i żarówkami. Niestety recepty jak to ładnie i realistycznie zrobić nie podam, bo sam też mam z tym problemy. Eksperymentowałem z różnymi sposobami i jakoś nie wychodzi. Na felgi jak dasz odpowiednio delikatny wash, to nie stracą zbytnio swojej "nowości", a nabiorą głębi i nie będą wyglądały tak sztucznie i plastikowo. Tu moje W201 ze skopanymi reflektorami i wspomnianym washem na felgach: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=30684 Link podaję jako przykład, bo do wykonywania modeli wzorcowych to mi jeszcze daleko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2014 Obiecana poprawka znaczka, mysle, ze jest lepiej. Adamuss- fajny ten twoj, ale chyba esci cos z proporcjami, szczegolnie z tylu przesadzilo. Co do lamp to probowalem zaznaczyc zarowki troche innym odcieniem i nie wyszlo. Nastepnym razem wnetrza sprobuje folia, albo allcladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 Sam o tym aucie dowiedziałem się z gry. Piękny model mietasa, jak i jego wykonanie. Skąd wy bierzecie tyle czasu żeby sklejać tyle modeli w krótkim czasie? Ja ze swoim utknąłem w miejscu już od ponad 3 miesięcy z powodu braku czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi