damien77 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Witam , po skonczeniu Kw-2 postanowielm zabrac sie za czesciowo juz wykonanego Opla Blitz . Pierwotnym zalozeniem bylo pomalowac go w pustynnym kolorach jednak stwierdzilem ze brakuje mi kalek dla takiego malowania. Model zamowilem w Niemczech i podejrzewam ze kalki zostaly skonfiskowane przez Zoll . Co do samego modelu , wypraski sa bardzo ladne , model jest fajnie zdetalowany , do modelu sa dolaczone dwie figurki ktorych jednak nie zamierzam malowac ze wzgledu na zerowe doswiadczenie w temacie.Zastanawiam sie jaki kolor polozyc na burty pod baze aby obicia byly realistyczne? i trapi mnie paka , o ile zewnetrzna strona burt jest w koloze piaskowym to nie mam zadnych zdjec srodka . Czy paka powinna byc w kolorze drewna czy tez pomalowac ja tak jak reszte ? prosze o wskazowki jezeli juz ktos robil powyzszy model. A tak zamierzam go pomalowac , brakuje mi tej palemki umieszczonej na drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heroes1944 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 fajny ale ja mam bliza z airfixa w 1/72 i nie znam malowań proszę jak byś mógł udostępnić malowanie nw w 1/35 tylko zebym znal schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Zajmuję miejsce. Africka Korps uwielbiam jutro mami przyjść Kubelwagen maluje tak samo... Środek jest równie drewniany co burty. Środek także się maluje w kolorze kamuflażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Zrobilem zdjecia schematu malowania niestety nie chca mi sie zapisac po odwroceniu ale bez problemu dojdziesz co i jak. Środek jest równie drewniany co burty. Środek także się maluje w kolorze kamuflażu... Dzieki za podpowiedz , wiec pozostaje mi tylko znalezienie odpowiednich kalek bo tylko w tym malowaniu on mi sie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Bison Decals 35078, zestaw do blitza, m.in. Fallschirmjaeger Brigade Ramcke a więc Afryka Północna ceno ok. 40 złociszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Tu masz kalke Africka Korps tylko nie wiem gdzie jest taka odzielnie (taki samochodzik se kupuję http://www.mojehobby.pl/products/Volkswagen-Typ-82-K-belwagen.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Dzieki za podpowiedz , wiec pozostaje mi tylko znalezienie odpowiednich kalek bo tylko w tym malowaniu on mi sie podoba . Gdyby niebyło kamuflażu w środku Opel stałby się łatwym celem dla samolotów jak i dział ppanc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Za pomocą DARTH'a znalazłem kalki w sklepie modelarskim linczek: http://www.martola.com.pl/pl1566/produkty38966/opel_blitz (Akurat do tego samochodu więc masz pokazane gdzie przyklejić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Share Napisano 7 Lutego 2014 Dzieki za pomoc , dzisiaj troche podlubie sie w modelu i dam zdjecia postepow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heroes1944 Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Gdyby niebyło kamuflażu w środku Opel stałby się łatwym celem dla samolotów jak i dział ppanc. Masz jakiekolwiek źródło to dokumentujące ( pustynny kamuflaż w środku Opla), czy po prostu dedukujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Dotarlem do zdjec Opelka , niestety zdjecia paki zostaly zrobione na bialo-czarno . Jednak szukajac w internecie wskazowek nie trafilem na zdjecia na ktorych paka nie bylaby pomalowana w pustynnym kamuflazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Gdyby niebyło kamuflażu w środku Opel stałby się łatwym celem dla samolotów jak i dział ppanc. Masz jakiekolwiek źródło to dokumentujące ( pustynny kamuflaż w środku Opla), czy po prostu dedukujesz? 1. Zdjęcia są czarnobiałe. 2. Mam książkę o malowaniach niemieckich. 3. Inni modelarze tak malują (1:16min)Tak jak napisane wyżej gdyby niebyło w środku malowań(kolor piaskowy czy tam jaki wolisz) niemczuchy były by łatwym celem dla brytków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Ok , Opelek zostal sklejony , musze jeszcze zrobic beczki i karnistry ale to juz jutro , zaszpachlowalem miejsca po wypychaczach po wewnetrznej stronie paki oraz drzwi od srodka. Na razie jest tylko tak zlozony do zdjec ponieważ zamkne go dopiero po pomalowaniu kabiny od srodka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Będziesz dodawał figurki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Ok , model przygotowany do gruntowania , naloze rowniez miejscowo AK 711 tam gdzie beda obicia oraz pomaluje pake farba Vallejo 310 old wood jako podklad do obic . Jako podkladu uzyje AK 178 Black primer . Będziesz dodawał figurki??? Nie , co prawda w zestawie jest dwoch figurantow jednak nie czuje sie na silach zeby brac sie za nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Dalszy progres . Opelek pomalowany kolorami do obic i pokryty warn effect , teraz bedzie sechl przynajmniej 24 h . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Ciekawiłem się co to za wystawa farb... Jakim kolorem masz zamiar pomalować fotele (Czy będziesz je Wash'ował??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Na fotele pojdzie LC 36 z Lifecolor no i wash mocno rozrzedzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Kiedy mogę się spodziewać postępów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Jutro przed praca zaczne cos juz robic , moze wezme sie za kabine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Witam , dzisiaj zrobilem wstepne obicia na pace , miejscami przebila sie czarna farba z podkladu ( prawdopodobnie za cienko nalozylen Warn Effect ) ale jakos sobie z tym poradze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Fajnie to wygląda... Czy będziesz robił wersje bez drutów na które nakładało się płótno czy tą wcześniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Witam tempo masz błyskawiczne i przy tym wszystko ładnie wygląda ;) Właśnie robie Blitz'a ale z blachami... Będzie w malowaniu Panzer Grau i kalki z DAK będe miał wolne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 A moze odsprzedalbys mi te z palemka ? bo tylko tych mi brakuje , szkoda mi wydawac 45 zl dla 2 czy 3 kalek. Fajnie to wygląda... Czy będziesz robił wersje bez drutów na które nakładało się płótno czy tą wcześniejszą Bedzie wersja otwarta , chce go solidnie przykurzyc na pace , w planie mam zrobienie laweczki tylko musze poszukac odpowiednich deseczek co nie jest latwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi