killerkk Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Bedzie wersja otwarta , chce go solidnie przykurzyc na pace , w planie mam zrobienie laweczki tylko musze poszukac odpowiednich deseczek co nie jest latwe. Zapomniałem jak to się nazywa... w planie mam zrobienie laweczki tylko musze poszukac odpowiednich deseczek co nie jest latwe Zawsze możesz pobawidż się w drwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Chętnie pomożemy z dowolnymi kalkami jeśli temat aktualny. W przypadku zainteresowania prosimy o kontakt mailowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Bardzo fajnie ci to wychodzi. Jeśli mógłbym ci coś doradzić,proponuję zwiększyć obicia i porobić przetarcia na pace których było wiele za sprawą przewożonych ładunków,rozładunek i załadunek to wszystko wpływało na uszkodzenia powłoki farby w większym stopniu niż na zewnątrz. Do wykonania ławek możesz użyć patyczków po lodach lub drewnianych szpatułek laryngologicznych.Ja jednak bym wykonał jakiś ładunek,imitację skrzyń możesz zrobić z tektury i poukładać skrzynie na pace zakrywając je chusteczką higieniczną nasączoną rozrobionym np wikolem z wodą,po wyschnięciu chusteczka staje się twarda,daje to świetny efekt plandeki.Efekt możesz podejrzeć wpisując w google "Plandeka z chusteczki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Share Napisano 12 Lutego 2014 Obawiam sie ze przetarc na pace juz nie da sie wiekszych zrobic bo farba za bardzo wyschla , ale popróbuje . Obadam patent z chusteczka mam tez beczki i karnistry wiec paka bedzie zaladowana no i zamierzam wykonac laweczke , troche sie tego nazbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Kolejne zdjecia , kabina zostala zamknieta , na zdjeciach dopiero zobaczylem ze kierownica jest niedomalowana ( poprawie to ) , na zdjeciu bez lampy widac oryginalny kolor sofy.Probowalem poprawic przetarcia na pace , ale tak jak mowilem , farba jest juz za bardzo zaschnieta i nie szlo tego ruszyc . W weekend zaczne malowac reszte i zrobie obicia nadwozia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Ciekawie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Co do kabiny. W miejscu gdzie masz plamkę od przetarcia pod nogami kierowcy,dorób więcej przetarć (suchy pędzel albo gąbka).Rama wokół drzwi i progi dorób obicia pędzlem retuszerskim,ramka delikatnie a progi mocniej.I dodaj wash koniecznie. Model wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Wash jest ale delikatny, ewentualnie poprawie podloge troche ciemniejszym . Reszta obic dopiero po pomalowaniu kabiny , a w srodku troche sie boje wjezdzac z gabka zeby nie przedobrzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 15 Lutego 2014 Autor Share Napisano 15 Lutego 2014 Aktualizacja, dzisiaj pomalowalem nadbudowke oraz zawiesznie , porobilem wstepne obicia mysle ze wyszlo fajnie poza duzym biciem na dachu ktore wywolalo u mnie szok jednak nic jz sie nie dalo zrobic. Model zostal pomalowany farba Ak 702 Gelbbraun. Ostro napocilem sie montujac pake do zawieszenia.Nastepnym etapem bedzie nalozenie filtru , zamierzam polozyc od 3-4 warstw ale tylko na elementy metalowe poniewaz nie wiem jak wplynie on na kolor drzewa wystajacego spod obic.Zamieszczam kilka zdjec i prosze komentowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Na zdjęciach to wygląda trochę jak zimowy kamuflaż ale to chyba przez tą szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Popracuj jeszcze nad zmniejszeniem wielkości nie ilości obić. Farba bazowa i pędzelek 003 i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 15 Lutego 2014 Autor Share Napisano 15 Lutego 2014 Spróbuje skorygowac te wieksze obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Spróbuje skorygowac te wieksze obicia. Spraw po prostu żeby były mniejsze i będzie naprawdę ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Czemu zamalowałeś szyby? Czy to maski których nie usunąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Share Napisano 18 Lutego 2014 Maski nieusunięte . Czekalem az psikne go Sido . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Podpowiedzcie jakich kolorow użyć do biedronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Podpowiedzcie jakich kolorow użyć do biedronki. Ja u siebie na czwórce z DAKu użyłem: - Żółcień kadmowa jasna - Żółcień neapolitańska jasna - Brąz Van Dyck - Biel tytanowa (tej najmniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 1 Marca 2014 Autor Share Napisano 1 Marca 2014 Witam ponownie , prace stanely poniewaz czekam na kalkomanie , na obecnym etapie model jest pokryty filtrem , zrobilem mniejsze obicia oraz skorygowalem te ktore wyszly za duze , na wiekszosci modelu zrobilem biedronke , dorobilem laweczke oraz pomalowalem i obilem wstepnie beczki oraz kanistry , jutro zrobie przy swietle dziennym zdjecia i pokaze jak Opel obecnie sie prezentuje. Postanowielm dorobic do niego diorame , zaopatrzylem sie w wiekszosc potrzebnych mi rzeczy oraz znalazlem fajny zestaw figurek i teraz pytanie do Was , czy te figurki nadadza sie do modelu z Africa Korps , na pudelku sa pokazane w mundurach Wehrmachtu (zielone) ja zamierzalem pomalowac je w kolorze Feldgrau , czy takie uniformy byly noszone w Afryce Polnocnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 2 Marca 2014 Autor Share Napisano 2 Marca 2014 Dodaje zdjecia obecnego wygladu Opelka , na jednym ze zdjec z beczka widac jak model zmienil kolor po filtrach i biedronce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 Poniewaz prace nad Opelkiem dobiegaja konca zaczalem wykonywac dioramke do niego ( moja perwsza ) tak sie ona prezentuje na chwile obecna , polozylem wstepna warstwe piasku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Wszystko pięknie tylko czemu żołnierze podajże wermachtu są w afryce co? Nie zdążyli sobie zmienić stroju:?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 Almark Africa korps 1941-1942 tam znajdziesz zdjecia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Opelek ładnie zrobiony ...ale wg. mnie za mocno zniszczony. Wojna tak długo nie trwała w Afryce. Nad liśćmi palmy musisz jeszcze popracować. Link do mundurów. http://e-baccalarius.blogspot.com/2010_05_24_archive.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 Zniszczony przez oddzialywanie piasku oraz slonca na farbe , liscie bede jeszcze cieniowal , musze rowniez poprawic pnie , dzieki za link. W Afryce noszono rowniez mundury Wermachtu w zielonym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Opelek ładnie zrobiony ...ale wg. mnie za mocno zniszczony. Wojna tak długo nie trwała w Afryce. Nad liśćmi palmy musisz jeszcze popracować. Link do mundurów. http://e-baccalarius.blogspot.com/2010_05_24_archive.html A ile musiała by trwać żeby był tak zniszczony??? Proszę o odpowiedź. Co do palm zgadzam się zrób nowe szkoda paskudzić fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi