Paweł Czarnocki Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 Witam. Postanowiłem zlepić troszki plastiku. Pod nóż poszedł IS-2 Zwezdy. Na razie skleiłem tylko połówki wieży. I już widzę, ze wiaderko szpachli się przyda. Model będę sklejał w wersji "spudła" więc nie spodziewajcie się metalowej lufy ani blaszek itp. Mam nadzieję, ze uda mi się skleić ładne "gniotsa niełamiotsa". Cytuj
Grzes Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 Postanowiłem zlepić troszki plastiku. Pod nóż poszedł IS-2 Zwezdy. A co Ty Pawełku, nożem sklejasz? Cytuj
Adamos13 Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Tak się mówi Daleko od noszy nie oglądasz ? Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 2 Października 2007 Autor Napisano 2 Października 2007 A co Ty Pawełku, nożem sklejasz? No niestety musiałem usunąć spaw który w modelu był koszmarny. Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 6 Października 2007 Autor Napisano 6 Października 2007 KW-1 sobie schnie na patyku to podłubałem troszki przy wieżyczce ISa. Generalnie faktura wieży jest fajnie odwzorowana. Zastanawia mnie, że na niektórych fotkach "spaw" wzdłuż łączenia odlewu wieży jest monstrualnie wielki i chropowaty (a przez to fajny), a na niektórych oszlifowany i gładziutki. Cytuj
FAHR Napisano 6 Października 2007 Napisano 6 Października 2007 Paweł, pierdyknij mu z tyłu wieży jakiś numer odlewu, takie numerki ekstra sie prezentują na odlewach Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 7 Października 2007 Autor Napisano 7 Października 2007 Paweł, pierdyknij mu z tyłu wieży jakiś numer odlewu, takie numerki ekstra sie prezentują na odlewach Genialne !! Powycinam numerki z ramek i zrobię numer odlewu. A dumałem jak zrobić te numery. Cytuj
panzer_lehr Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 (edytowane) Ja bym jeszcze dorobił, jeśli ma to być wóz z okresu wojny, jakieś ślady rykoszetowania, lub uderzenia pocisku małego kalibru w kadłub lub wierzę, mogło by to dodać wiarygodności bojowej przeszłości, historii wozu. Ja tak czasami robię, oprócz wyginania błotników, cięcia lub ich nie montowania itp. Pozdrawiam Maciej Edytowane 7 Października 2007 przez Gość Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 7 Października 2007 Autor Napisano 7 Października 2007 No dobra, dobra. Numerek odlewu już jest na wieży. Zrobiłem go "z głowy" bo nie wiem czy miały one jakąś określoną kolejność i znaczenie. No i zgodnie z sugestiami zrobiłem cieńszą rurkę na przewód z przodu. No i trzeba by jeszcze te błotniki z przodu troszkę "skatować" i zrobić zawiaskę bo jakieś takie gładkie, że aż fuj Cytuj
kornik_69 Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 Coraz fajniej to wygląda. Zmasakruj te błotniki, a będzie miód, malina Cytuj
FAHR Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 Ej, no z numerkiem zupełnie inna bajka Cytuj
gulus Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 http://data3.primeportal.net/tanks/jan_peters/js2/images/js2_25_of_50.jpg http://data3.primeportal.net/tanks/jan_peters/js2/images/js2_38_of_50.jpg Cytuj
Przemos19 Napisano 8 Października 2007 Napisano 8 Października 2007 Jak na Zvezde to bardzo dobrze Z gąsienicami jak zrobisz? Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 8 Października 2007 Autor Napisano 8 Października 2007 A miało być "spudła" bez dodatków. Nie wytrzymałem i kupiłem Cytuj
Zamir Napisano 9 Października 2007 Napisano 9 Października 2007 A miało być "spudła" bez dodatków. Nie wytrzymałem i kupiłem Witam! Pawle a mógłbyś pokazać co jest w środku? pzdr Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 9 Października 2007 Autor Napisano 9 Października 2007 Witam! Pawle a mógłbyś pokazać co jest w środku? pzdr Proszsz ... http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=33426 Cytuj
Zamir Napisano 9 Października 2007 Napisano 9 Października 2007 Proszsz ... Aż dzięki coraz bardziej mnie bierze na tego JS-a 2 dla braciszka JS-3 Będę Ci kibicować pzdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi