Paweł Czarnocki Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Witam. Postanowiłem zlepić troszki plastiku. Pod nóż poszedł IS-2 Zwezdy. Na razie skleiłem tylko połówki wieży. I już widzę, ze wiaderko szpachli się przyda. Model będę sklejał w wersji "spudła" więc nie spodziewajcie się metalowej lufy ani blaszek itp. Mam nadzieję, ze uda mi się skleić ładne "gniotsa niełamiotsa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Postanowiłem zlepić troszki plastiku. Pod nóż poszedł IS-2 Zwezdy. A co Ty Pawełku, nożem sklejasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos13 Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Tak się mówi Daleko od noszy nie oglądasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Października 2007 Autor Share Napisano 2 Października 2007 A co Ty Pawełku, nożem sklejasz? No niestety musiałem usunąć spaw który w modelu był koszmarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Października 2007 Autor Share Napisano 6 Października 2007 KW-1 sobie schnie na patyku to podłubałem troszki przy wieżyczce ISa. Generalnie faktura wieży jest fajnie odwzorowana. Zastanawia mnie, że na niektórych fotkach "spaw" wzdłuż łączenia odlewu wieży jest monstrualnie wielki i chropowaty (a przez to fajny), a na niektórych oszlifowany i gładziutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Paweł, pierdyknij mu z tyłu wieży jakiś numer odlewu, takie numerki ekstra sie prezentują na odlewach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Października 2007 Autor Share Napisano 7 Października 2007 Paweł, pierdyknij mu z tyłu wieży jakiś numer odlewu, takie numerki ekstra sie prezentują na odlewach Genialne !! Powycinam numerki z ramek i zrobię numer odlewu. A dumałem jak zrobić te numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 (edytowane) Ja bym jeszcze dorobił, jeśli ma to być wóz z okresu wojny, jakieś ślady rykoszetowania, lub uderzenia pocisku małego kalibru w kadłub lub wierzę, mogło by to dodać wiarygodności bojowej przeszłości, historii wozu. Ja tak czasami robię, oprócz wyginania błotników, cięcia lub ich nie montowania itp. Pozdrawiam Maciej Edytowane 7 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Października 2007 Autor Share Napisano 7 Października 2007 No dobra, dobra. Numerek odlewu już jest na wieży. Zrobiłem go "z głowy" bo nie wiem czy miały one jakąś określoną kolejność i znaczenie. No i zgodnie z sugestiami zrobiłem cieńszą rurkę na przewód z przodu. No i trzeba by jeszcze te błotniki z przodu troszkę "skatować" i zrobić zawiaskę bo jakieś takie gładkie, że aż fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Coraz fajniej to wygląda. Zmasakruj te błotniki, a będzie miód, malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Ej, no z numerkiem zupełnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 http://data3.primeportal.net/tanks/jan_peters/js2/images/js2_25_of_50.jpg http://data3.primeportal.net/tanks/jan_peters/js2/images/js2_38_of_50.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Jak na Zvezde to bardzo dobrze Z gąsienicami jak zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 8 Października 2007 Autor Share Napisano 8 Października 2007 A miało być "spudła" bez dodatków. Nie wytrzymałem i kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 A miało być "spudła" bez dodatków. Nie wytrzymałem i kupiłem Witam! Pawle a mógłbyś pokazać co jest w środku? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Października 2007 Autor Share Napisano 9 Października 2007 Witam! Pawle a mógłbyś pokazać co jest w środku? pzdr Proszsz ... http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=33426 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Proszsz ... Aż dzięki coraz bardziej mnie bierze na tego JS-a 2 dla braciszka JS-3 Będę Ci kibicować pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi