Jump to content

klein u boot biber 1:35 Italerii

skikut87
 Share

Recommended Posts

Witam, ostatnio modelarstwo idzie u mnie z prędkością ślimaka. Więcej kupuję niż kleję, i tak o to naszło mnie na spróbowanie sił w tym dziale.

W pierwszej kolejności padło na Bibera Italerii - co do samego modelu no cóż Italerii to italerii szału nie ma ale za to jest rozsądna cena. Z własnej kreatywności w tym modelu; wykonanie spawów na kadłubie ( italerowskie poszły w zapomnienie przy szlifowaniu) oraz wykonanie (chyba) rury wydechowej tej rurki za kioskiem - oryginalna była po prostu kwadratowa

Malowanie zaczerpnięte z jednego z dostępnych schematów w instrukcji. Model od początku do końca malowany vallejo ( tu wkradł się akcent z pancerki - próba delikatnej modulacji ) do tego dane oleje i chyba koniec rewelacji.

e0p3.jpg

ri3m.jpg

595o.jpg

ts8c.jpg

nl5j.jpg

o3nz.jpg

nz7u.jpg

gwqs.jpg

xhn7.jpg

1vsv.jpg

ogn4.jpg

Proszę o łagodny wymiar kary bo na warsztacie czeka jeszcze foka z bronco

Bardzo fajny .

Robiłem go nie tak dawno i był to mój drugi model .Torpedy trochę trzeba było poszlifować i blaszki były wredne do zamontowania . Nic strasznego w sumie , a okręcik pokraczny jest i sympatyczny bardzo .

Seehund od Bronka jest jest rewelacyjny . Ten był moim pierwszym "malarskim dziełem " w groszki . Na pewno zrobię go kiedyś jeszcze raz , jak już nabiorę doświadczenia .

Dzięki za miłe słowa:)

bożo - nie do końca wczoraj skleiłem kadłub i niestety na dole trza było go zaszpachlować przy sterze różnica połówek wyniosła około 1 mm

Natomiast inna sprawa co do biber i w sumie foki, życie nauczyło mnie aby zawsze szpachlować wypukłe kształty na łączeniu bo lubią tam wychodzić ( niestety po nałożeniu farby ) pewne wklęśnięcia